ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie de incetare a contractului individual de munca dispus in timpul incapacitatii temporare de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua, o persoana fizica angajata in cadrul unei banci inca din anul 1992, a operat un ordin de plata pentru o suma de peste 100.000 euro, fapt ce necesita supervizarea unui superior pentru acesta. A fost introdusa in consiliu', si-a recunoscut fapta. Ulterior acestei sedinte, acesta pe fond de stres, s-a imbolnavit fapt ce a necesitat si o internare pentru o perioada de 2 luni, timp in care s-au comunicat in termenele legale concediile medicale. In acest timp, angajatorul a dispus si comunicat incetarea contractului individul de munca pe considerente disciplinare(fiind la prima abatere disciplinara), invocand in decizie faptul ca in situatia in care la data comunicarii adresei catre salariata raporturile de munca sunt suspendate, decizia isi va produce efecte incepand cu prima zi de la care acastea vor fi reluate., in conf. cu art.49.alin 6 C.M. Considerati ca fiind legal dispusa acesta decizie, avand in vedere faptul ca acesta se afla la prima abatere disciplinara cat si la modalitatea procedurala prin care acesta a ales sa o comunice anagajatorului?
Multumesc pentru timpul acordat in studierea prezentei spete, astept pe acesta cale parerea dumneavostra detaliata in limita posibilitatilor.

Bogdan Silitra
 User  Bogdan Silitra
a intrebat la 20 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Chiar daca este la prima abatere, angajatorul poate dispune concedierea disciplinara, depinde si ce fel de sanctiune este prevazuta in RI pentru fapta mentionata.

Insa problema o reprezinta dispunerea sanctiunii in timpul concediului medical, ceea ce nu este corect. Tot ce poate face angajatul este sa conteste decizia de sanctionare in instanta dupa comunicarea ei. Pentru ca nu este legala concedierea in timpul concediului medical, decat in cazul falimentului, a dizolvarii sau reorganizarii judiciare.

Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.................
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024