ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie cu acordul partiilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am lucrat ca gestionar avand contract de munca determinat pe 3 luni, numai ca dupa o luna si jumatate am considerat impreuna cu angajatorul ca nu sunt potrivit pentru postul respectiv si mi-am depus demisia cu acordul partiilor pe care angajatorul a semnat. Dupa 3 saptamini ma anunta ca trebuie sa vin la inventar. Precizez ca in acest timp eu m-am angajat la o alta firma. Intrebarea este: mai am vreo obligatie fata de firma respectiva?

Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Cristian Bajan
 User  Cristian Bajan
a intrebat la 15 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2013
Nu exista in primul rand demisie cu acordul partilor, sunt doua tipuri de incetare total diferite. Demisia presupune initiativa exclusiv a angajatului de a inceta raportul de munca, nu necesita aprobarea angajatorului fiind doar o instiintare, si se inregistreaza obligatoriu de catre acesta la primirea ei. Totodata, demisia presupune respectarea unei perioade de preaviz, in temeiul art. 81 din Codul muncii. Incetarea cu acordul partilor se face la o data agreata de parti, fara preaviz, in temeiul art. 55 b) din Codul muncii.

Referitor la acel inventar, daca el acopera perioada in care ati lucrat la angajator atunci ar fi bine sa fiti prezent pentru ca daca se constat lipsuri in gestiune puteti discuta la fata locului. Daca insa la incetare ati primit si fisa de lichidare in care apre ca totul este in regula, atunci nu ar trebui sa apara datorii. Dupa incetare, cat timp nu se pune problema unor pagube sau daune de acoperit, nu mai aveti nicio obligatie fata de angajator, raportul de munca fiind incetat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024