ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie din cadrul firmei fara motiv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Sunt angajat la o firma de paza din Bucuresti de 2 ani si ceva, aveam functia de sofer al firmei. Intre timp fara sa ma anunte nimeni m-am trezit cu incadrarea la agent paza, intr-un obiectiv care nu are nici un fel de adapost, mai exact sub cerul liber. Programul de lucru este de la 00.00-08.00 fara nici un liber. In urma cu 1 zi am sunat la sediul firmei si am vb. cu patroana firmei daca se poate sa imi dea si mie libere sau sa schimbe programul de lucru, sau sa mai aduca un coleg pentru a lucra o zi da o zi nu, tinant cont de vremea care este afara.
Din momentul acela patroana m-a sunat si mi-a spus sa mai stau 2 zile (01-11-2012), ca oricum ma da afara din cadrul firmei. Cand am intrebat-o motivul, aceasta a ocolit subiectul, tinand cont ca in tot acest timp eu nu am avut nici o absenta sau un liber, nici macar concediu de odihna.
Desi am anuntat-o ca in curand voi deveni tatic la sfirsitul lunii decembrie 2012, sotia mea neavand dreptul sa ia aceasta indemnizatie deoarece nu are cuantumul de zile la locul de munca.
In situatia aceasta va rog spuneti-mi sau indrumati-ma ce am de facut sa pot avea dreptul la indemnizatia copilului.
Va multumesc.


Adaugata in: Concediere
Nicusor Atanasiu
 User  Nicusor Atanasiu
a intrebat la 29 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Oct. 2012
Nu este in regula acea modificare de post. Angajatorul putea modifica functia de incadrare numai prin act aditional la contractul de munca, cu alte cuvinte numai cu acordul dumneavoastra, si nu de la el putere. Nu a procedat corect si nici legal.

Apoi, inteleg ca nu vi s-a respectat dreptul la odihna, iar orele lucrate noaptea nu sunt compensate in niciun fel. Ar trebui facuta o sesizare la ITM pentru aceste nereguli.

Cat despre concediere, aceasta nu poate fi dispusa verbal, nu este legal acest lucru. Incetarea contracutului trebuie sa aiba la baza un document scris, data fiind forma scrisa a contractului de munca. In plus, angajatorul ar trebui sa aiba un motiv real, obiectiv pentru a dispune concedierea dumneavostra. Personal imi suna a intentia angajatorului de a va da afara, din motive numai de el stiute, dar care nu au corespondent legal.

Faceti sesizare la ITM dupa cum spuneam. Un sfat ar fi sa nu lipsiti de la lucru pana cand nu primiti o decizie scrisa sau o notificare privind concedierea, pentru ca angajatorul s-ar putea folosi de acest lucru in defavoarea dvs, acuzandu-va de absentare nemotivata de la locul de munca.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Chereja
 User Mihaela Chereja
a raspuns la intrebare la 30 Oct. 2012
Pentru a putea intra in Concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap, trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului, sau din activitati agricole, in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Contractul de munca al tatalui se va putea suspenda pentru concediu de creste incepand cu cea de-a 43-a zi de la nastere sau dupa finalizarea concediului de lauzie al mamei in cazul in care acesta depaseste 42 de zile.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024