ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bua ziua!
Sunt angajata in cadrul unei firme de aproape 7 ani, m-am reintors de 3 luni din concediu de crestere copil si am avut marea surpriza sa constat ca firma s-a dezis fara nicio ezitare de serviciile mele, lasandu-ma sa inteleg ca imi vor desfiinta postul peste 6 luni de cand m-am reintors, se afla sub incidenta legii si nu au ce face in acest sens. Acum neoficial si informal am cu totul alte atributii decat cele din contract, nu am vrut sa ma cert cu nimeni si am acceptat tacit lucrul asta sperand ca imi voi gasi altceva in alta parte. Timpul a trecut din Mai de cand m-am reintors, nu am reusit deocamdata sa gasesc un alt job, in schimb am aflat de curand ca voi avea al doilea copil care se va naste anul urmator in luna Aprilie. Eu stiu ca in acest caz ei nu imi vor putea desfiinta postul dupa cele 6 luni daca eu ii informez despre starea mea. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept sa vina luna noiembrie si inainte cu ceva timp sa primesc preavizul sa ii informez in scris despre starea mea sau cum sa procedez? Ma gandesc ca or sa se poarte urat daca ma duc de pe acum sa le spun.
Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Tudorache Daniela Alina
 User  Tudorache Daniela Alina
a intrebat la 12 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tudorache Daniela Alina
 User Tudorache Daniela Alina
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Multumesc mult pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
In primul rand lamuriti situatia cu acele atributii, nu este legala modificarea lor sau atribuirea altor responsabilitati fara un document prealabil. Daca nu reusiti sa rezolvati amiabil sesizati ITM.

Apoi, informati in scris angajatorul, asa cum v-a sugerat si dna Ganea, depsre starea dvs de graviditate, printr-o cerere insotita de dovada medicala asupra sarcinii. Angajatorul intr-adevar nu va poate concedia pe perioada sarcinii, insa exista si exceptii. Daca intrervine o reorganizare judiciara, un faliment sau dizolvarea, aceasta interdictie nu se mai aplica. Ceea ce inseamna ca intr-o atare situatie concedierea poate fi dispusa si in timpul sarcinii. Altfel, orice incercare de a va concedia, odata informat in privinta sarcinii, este ilegala, fara situatiile mentionate.

Cand depuneti cererea privind sarcina asigurati-va ca va este inregistrata si cereti un numar de inregistare. Pentru ca sunt obligati sa anunte ITM si medicul de medicina muncii in 10 zile de la primirea instiintarii, si sa se asigure ca sunt respectate prevederile legale adresate salariatelor insarcinate.

Daca dupa cele 6 luni si dupa ce ati anuntat in scris ca sunteti insarcinata din nou, primiti totusi notificare de preaviz, refuzati semnarea ei pana cand vi se face dovada ca este justificat legal acel preaviz, ca exista o reorganizare sau procedura de faliment declansata. De asemenea, daca se ajunge la comportamente inadecvate sau chiar disctiminatorii din nou puteti sesiza ITM si chiar Comisia pentru Combatere a discriminarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Informati in scris angajatorul de starea dvs de graviditate.Nu mai asteptati.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024