ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

am un angajat care trebuie sa se intoarca din concediul pt cresterea copilului. La momentul in care a intrat in concediu (acum 2 ani) avea un salariu foarte mare. In momentul de fata, este singurul angajat pe care-l mai am , insa nu imi mai permit sa-l platesc. Societatea mea nu mai are activitate, iar functia lui, in acest moment nu mai e necesara. Cum sa procedez? Daca desfiintez postul, nu trebuie sa-i acord preaviz sau sa-i dau un salariu compensatoriu? Cum sa fac?

Multumesc!

Stefan Alin
 User  Stefan Alin
a intrebat la 05 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns userului stefan alin la 05 Dec. 2012
Din pacate, da.. va trebui sa-i platiti salariul acela mare pe perioada preavizului pana la data incetarii contractului... Apropo, in preavizul de concediere trebuie specificat faptul ca ii desfintati postul, iar daca in societate aveti alte posturi disponibile trebuie sa le enumerati.. Daca dansul accepta acea functie pe dvs i-o oferiti nu prea mai are rost concedierea.. cel putin momentan... daca, difilcultatile economice continua si este din nou necesara desfiintarea si a acestui post, atunci recurgeti iarasi la preaviz si incetarea contractului.. Dar, v-am zis: cauza desfiintarii postului trebuie sa fie una reala si serioasa, altfel salariatul va poate castiga in instanta..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Alin
 User Stefan Alin
a raspuns userului Mariana Bunta la 05 Dec. 2012
Multumesc foarte mult pentru raspuns, insa angajatul nu vrea sa inceteze CIM-ul cu 55b, chiar daca, din auzite, mai lucreaza undeva (la "negru" probabil, nu stiu cum as putea dovedi asta), iar daca ii desfiintez postul, inseamna sa-i mai platesc un salariu, pe functia care a avut-o ? Sau ii propun o functie inferioara, cu salariul minim pe economie, daca il accepta, ii platesc perioada de preaviz? dar daca nu accepta functia? Nu am cum sa-i platesc vechiul salariu!

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2012
In primul rand, angajatul dvs daca a fost in CCC are contractul suspendat.. Dvs trebuie sa il reintegrati in activitate, apoi sunt 2 posibilitati...
1. Fie angajatul dvs nu mai vrea sa ramana in firma si isi cere lichidarea la zi --- decizie incetare conf art. 55b
2. Fie dvs ii desfiintati postul, ceea ce implica acordarea unui preaviz de 20 zile lucratoare urmand incetarea CIM conform art. 65 alin1...Atentie! Desfiintarea postului trebuie sa aibe o cauza reala si serioasa.

Salariile compensatorii se acordau in baza Contractului colectiv de munca la nivel national, dar acesta a fost abrogat.. Daca societatea dvs are un contract colectiv de munca in care aveti specificat acordarea de salarii compensatorii in cazul concedierilor, atunci trebuie sa le acordati, daca nu nu aveti aceasta obligatie.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024