ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post dupa revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

As dori sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema :
Avem o salariata care a revenit din concediu crestere copil cu o luna mai devreme pentru care a cerut suspendarea CIM-lui cu acordul partilor pentru o luna.
In data de 13.10.2014 inceteaza suspendarea concediului pentru crestere copil.In acest moment societatea nu mai are salariati pe functia doamnei si nici contracte, practic nu poate oferi un post conform pregatirii dansei.
Întrebarea mea este urmatoarea: Se poate defiinta postul dansei cu data de 13.10.2014 fara respectarea preavizului conf. Art.65 din Codul Muncii? Trebuie sa-i oferim preaviz de 20 zile lucratoare?
Va multumesc

Sofia Ricu
 User  Sofia Ricu
a intrebat la 17 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2014
Potrivit art. 25 alin. (2) din OUG ,111/2010 este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap
b) salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Alin. (3) din acelasi articol stabileste ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei in unitate.
La reluarea activitatii angajatorul este obligat sa redea persoanei in cauza acelasi post si nu un altul, in caz contrar masura fiind lovita de nulitate absoluta.
Deci, desfiintarea postului salariatei aflat in concediu crestere copil nu poate fi dispusa in perioada acestui concediu intrucat angajatorul are obligatia ca la revenirea din concediu sa il reintegreze pe acelasi post
In concluzie este interzisa concedierea o perioada de pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei din concediu crestere copil de pana la un 1 an sau 3 ani (in cazul copilului cu handicap).

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024