ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintarea locului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

In prezent sunt in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului (23 August 2013).

Postul pe care sunt angajata a fost ocupat inaintea de intrarea in CCC de mine si de inca o colega care a intrat in CCC inaintea mea cu 2 saptamani. Colega mea a optat pentru CCC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului.

In perioada in care ambele eram in CCC, societatea a desfiintat unul dintre posturile noastre, iar evident acum, colega mea il ocupa.

As dori sa stiu daca la data la care voi reveni din CCC, societatea este obligata sa organizeze concurs pentru ocuparea postului pe care am fost incadrate amandoua sau daca singura mea sansa este sa accept decizia de concediere.

Va multumesc pentru raspuns,

Adaugata in: Concediere
Mioara Lascu
 User  Mioara Lascu
a intrebat la 19 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2013
Desfiintarea postului pe perioada concediului crestere copil poatea avea loc doar daca intervine o reorganizare judiciara sau eventual falimentul, care sa cauzeze o astfel de concediere. Verificati cu angajatorul care este motivul desfiintarii si de acolo vedeti daca este in regula. Chiar daca primiti decizie de concediere si semnati pentru comunicarea ei, el are obligatia de a va acorda preavizul minim de 20 de zile lucratoare, dupa terminarea concediului. Asta presupunand ca este facuta legal concedierea.

Ocuparea permanenta a postului dvs de catre alt salariat nu este legala insa, cat timp sunteti inca titular al postului si va aflati in CIC. Contractul persoanei respective ar trebui sa inceteze odata cu revenirea dvs la locul de munca. Or din ce spuneti dvs inteleg ca nu aceasta este intentia angajatorului.

In concluzie, dupa revenirea din CIC ar trebui sa beneficiati de aceleasi conditii avute anterior intrarii in concediu, iar daca intre timp a intervenit reorganizarea judiciara sau falimentul ar trebui sa primiti un preaviz de concediere de minim 20 de zile lucratoare, cf. Codului muncii republicat. Decizia de concediere o puteti contesta in instanta in termen de 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire. Mult succes!

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024