ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfiitare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


saj:In urma reorganizarii institutiei ,postul meu a fost desfiintat conform art 65-67 din codul muncii si am fost obligata sa optez pentru un post sub pregatirea mea,atributiile postului meu fiind preluate de catre o alta persoana din alt serviciu.Deasemenea in cadrul serviciului din care fac parte a fost promovata o persoana cu aceleasi studii ca si mine ambii avand cereri de promovare,eu nu am avut acces la concurs pentru promovare oferindumi-se doar anumite posturi de studii medii vacante pentru care am dat examen.In cadrul aceluiasi serviciu a mai fost adusa inca o persoana pe post de inspector.In urma optiunii mele pt postul de studii medii,am semnat actul aditional la contractul de munca cu mentionarea nerespectarii codului muncii,respectiv salariu felul muncii,informarea,consultarea,obligativitatea unui act medical,postul fiind intr-o casa de tip familial cu 10 copii,repartizarea reala a timpului de lucruse lucreaza in tureetc. Mentionez ca nici acum nu mi-a fost adusa la cunostinta fisa postului si nu stiu exact ce presupune postul de referent educatie pentru care am fost obligata sa optez, pentru a nu-mi pierde locul de munca De la serviciul Resurse Umane am aflat ca o sa primesc raspuns la mentiunile facute in actul aditional si o sa primesc un nou act aditional.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac,sa-l semnez?Deasemenea va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa actionez in continuare pentru a-mi apara drepturile?

Adaugata in: Concediere
Georgeta Pasalica
 User  Georgeta Pasalica
a intrebat la 20 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viviana Serni
 Expert Viviana Serni
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2011
Trebuie vazut mai intai daca concedierea s-a facut in mod legal, adica desfiintarea postului sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Aveti dreptul la salarii compensatorii daca concedierea s-a facut in mod legal. Solicitati CCM la nivel de unitate /ramura ca sa stiti ce drepturi aveti.

Daca nu, puteti intenta actiune la tribunalul de pe a carui raza teritoriala locuiti pentru anularea deciziei de concediere si reintegrarea in postul detinul anterior precum si plata drepturilor salariale de care ati fost privata. Odata ramasa hotararea irevocabila, vor fi aplicabile art. 56 pct.1 li.e si 64 alin.1 Codul Muncii iar angajatorul va avea obligatia sa va ofere un loc de munca CORESPUNZATOR pregatirii dvs profesionale.

II.
Va puteti adresa Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii care are printre atributii constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare..
Potrivit art 27 din OG. 137/2000
1 Persoana care se considera discriminata poate formula, ??n fata instantei de judecata, o
cerere pentru acordarea de desp??gubiri ??i restabilirea situa??iei anterioare discriminarii sau
anularea situa??iei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutit?? de taxa judiciar?? de timbru ??i nu este conditionat?? de sesizarea Consiliului.
Consiliul va poate oferi, la cerer, asistenta juridica gratuita. Cititi cu atentie actul normativ mentionat!

III.
Sesizati ITM-ul!

Cu privire la actul aditional nu va pot spune nimic pana nu-mi comunicati ce scrie in el.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024