ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

despagubiri salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se calculeaza despagubirile de natura salariilor acordate in baza art. 78 din codul muncii ca urmare a unei concedieri nelegale stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? Este corecta aplicarea reducerii de 25% asupra despagubirii, mai ales ca nu am fost pusa in drepturile legale nici pana in prezent? Hotararea privind concedierea nelegala in forma irevocabila a fost pronuntata in 5 iulie 2010. Concedierea nelegala s-a produs in 24 septembrie 2009.
Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Penica Moios
 User  Penica Moios
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Penica Moios
 User Penica Moios
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Iun. 2012
Multumesc pentru raspuns.Asa am gandit si eu mai ales ca am in spate foarte multi ani de experienta in acest domeniu,dar...am facut plangere penala la Prchetul Slatina in anul 2010 evident ,conform codului muncii,impotriva primarului care a refuzat si refuza aplicarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile si rezultatul este ca eu am pierdut in instanta dupa ce am parcurs toate fazele legale.Referitor la calcularea despagubirilor de natura salariala sunt in faza de judecata, in sensul ca un expert contabil sub nici o forma nu intelege ca eu nu primesc salariu ci despagubiri,iar salariul redus pa care mi l-a calculat nu l-a preluat dintr-un docunent legal valabil ci l-a produs dansa de vreme ce eu acel salariu redus nu il am deoarece nu am fost angajata.In prezent la fond am pierdut si astept de peste o luna motivarea pentru a face recurs,deoarece instanta i-a dat dreptate si a acceptat expertiza pe care eu am atacat-o.Este o realitate si din experienta traita efectiv spun ca trebuie sa am un noroc foarte mare ca in completul de judecata sa fie judecatori cinstiti pentru a castiga.Acest lucru mi s-a intamplat foarte ,foarte rar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2012
Recuperarea drepturilor salariale se face integral, in baza hotararii judecatoresti, fara nicio reducere, daca aceasta nu este prevazuta in hotarare sau acte normative. Nerespecatarea hotararii judecatorestri insa este incadrata drept infractiune, si se pedepseste in consecinta, cu amenda sau inchisoare intre 6 luni ai 1 an.

Art. 262
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024