ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Disponibilizare persoana cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap ACCENTUAT si am fost salariata la SC FORTUS SA IASI (societate in insolventa cu plan de reorganizare) din ianuarie 1983 si pana in luna decembrie 2012 cand am fost disponibilizata. Am lucrat ca telefonista fiind singura calificata pe acest post fiind si singurul post in organigrama,scriptic postul este desfiintat insa centrala telefonica functioneaza si azi deservita de un electrician deci desfiintarea postului nu s-a facut real si efectiv. Din cauza disponibilizarii starea mea de sanatate s-a inrautatit (din sindrom diskinetic acum am Parkinson, diabetul de la 4 insuline/zi la 5/zi, iar cardiologic HTA cu risc foarte inalt, s.a.) lucru ce a dus la refuzul medicilor sa-mi elibereze o adeverinta medicala pentru somaj ( din persoana cu handicap mediu inainte la persoana cu handicap accentuat dupa disponibilizare). Nu am putut beneficia de somaj nici de reconversie profesionala si astfel timp de 3 luni de zile nu am avut nici un statut si nici un venit fiind singura si fara o sustinere materiala (acum sunt pensionata pe caz de boala). Am facut sesizari la conducerea societatii, la ITM Iasi, Avocatul Poporului Iasi, Ministerul Muncii, CNCD Bucuresti toate au raspuns in scris sa ma adresez justitiei. Mentionez ca in momentul disponibilizarii mai aveam de luat 68 zile libere sau platite iar la insistenta mea de a prelungi perioada de preaviz cu aceste zile am fost refuzata. M-am adresat Tribunalului Iasi contestand decizia de disponibilizare pe motiv ca nu s-a facut legal real si efectiv si ca sunt persoana cu handicap beneficiind de legi speciale care protejeaza dreptul la munca, solicitarea platii celor 68 de zile si daune materiale si morale pentru tot ce mi s-a intamplat. Aceasta instanta a respins contestatia si a suspendat plata celor 68 de zile si daunele.Am facut recurs si mi l-au respins. Va rog sa-mi raspundeti: ce cale de atac mai am pana la CEDO? ce inseamna suspendarea celor 2 cause si ce rezolvare au? in acest litigiu de munca, ca persoana cu handicap cum sunt protejata de legile speciale si cine le aplica? disponibilizarea mea reprezinta abuz in serviciu si discriminare?

Maria Basescu
 User  Maria Basescu
a intrebat la 09 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2014
Eu va inteleg situatia, dar nu stiu ce raspuns asteptati de la mine.La toate sesizarile facute catre institutiile abilitate ale statului ,ati prmit acelasi raspuns- actiunea in justitie.Inteleg ca instanta a respins cererea dumneavoastra. Va recomand sa cereti parerea unui avocat specializat in dreptul muncii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024