ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi angajati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Vreau si eu sa stiu ce drepturi am si cui sa ma adresez. Situatia este urmatoarea:
Pe 19 decembrie am incetat perioada de preaviz la firma la care am fost angajata.
A avut loc o concediere colectiva prin inchiderea sectorului de activitate, exista si alt sector de activitate concedierea avand loc datorita ??Necesitatii reducerii costurilor? si ??pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.
Tot in aceasta decizie scrie ca ??in actualul stat de functii nu exista un post vacant care sa fie compatibil cu pregatirea profesionala a angajatului?.
Firma are sediul central in alta localitate, noi fiind doar punct de lucru cu 2 sectoare de activitate. Fiind vorba despre aceeasi firma statul de functii nu este comun?
Facand referire la propria persoana mentionez ca in ??1998 am fost angajata in celalalt sector de activitate unde am detinut o functie timp de mai multi ani, intrerupand activitatea pentru concediul de crestere a copilului, apoi m-am angajat la alta firma.
Am revenit in 2009 din somaj, pe alta funtie pentru a tine un concediu de crestere a copilului pe o perioada determinata. Intre timp s-a creat alt sector de activitate in cadrul aceleiasi firme si am ramas pe alt post in cadrul aceleasi firme. Deci nu se poate pune problema de lipsa pregatire profesionala, experienta si nu in ultimul rand studiile detinute.
Exista posturi nevacante din pacate in sectorul ramas, acestea fiind ocupate de persoane iesite la pensie de la alte firme care la ora actuala detin 2 venituri, in timp ce cei proaspat disponibilizati nu detin nici unul.
Mentionez ca sunt si membru de sindicat, dar nici pe cei de la sindicat nici pe cei de la RU nu i-a interest soarta mea. Este totusi vorba de o S.A. Este normal acest lucru? Nu stim ce o sa urmeze, daca primim sau nu somaj.
Tinand cont de faptul ca este si perioada sarbatorilor, noi am cam ramas in aer.
Ei au fost seriosi pana acum cu toate drepturile salariale, dar in conjunctura actuala cand ne se mai fac angajari este cam greu.
Sincer nu prea stim incotro s-o apucam.

Adaugata in: Concediere
Nicoleta Cioca
 User  Nicoleta Cioca
a intrebat la 23 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta Cioca
 User Nicoleta Cioca
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Dec. 2011
multumesc pentru raspunsul prompt, da, din pacate la noi unii pot manca cu 2 guri iar altii... asteapta ajutorul de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2011
Inteleg din relatarea dvs ca ati fost disponibilizata pe motive economice, de desfiintare a postului. In acest caz puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Referitor la posturile detinute de ceilalti angajati, din pacate, oricat de urat ar suna, angajatorul nu este obligat sa tina cont de faptul ca salariatul respectiv are si un alt venit atunci cand face angajarea. Daca respectiva persoana corespunde postului respectiv iar legea ii permite se realizeze cumul, atunci angajatorul poate pastra acea persoana pe post.

In opinia mea, daca indepliniti conditiile stagiului de cotizare ar trebui sa beneficiati de indemnizatia de somaj, dat fiind faptul ca raportul de munca a incetat pe motive neimputabile salariatului.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024