ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Firma trebuie sa ne asigure somaj in cazul concedierii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc de primul raspuns, dar inca o precizare. Daca suntem dati in preaviz si in acest timp nu gasim de lucru, adica eu si colegul, pe posturile care suntem in firma ar trebui sa ne faca sau sa ne asigure somaj? Asa mi s-a spus de la somaj din Deva ca nu trebuie sa semnam anumite acte decat cu articolul din legislatia muncii adica articolul 65 cu 1. Actele pe care sa nu le semnez ar fi lichidarea sau acordul partilor, asta ca pentru nu ar fi vina noastra ca firma nu mai are nevoie de noi si sa cerem somaj. Acesta e sfatul lor. Acum la final, cel mai bun sfat ar fi ce anume am putea face sa nu ne afecteze pe noi. Imi cer scuze daca repet ceva mii de ori. Multumiri.

Muresan Mirel
 User  Muresan Mirel
a intrebat la 15 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Muresan Mirel
 User Muresan Mirel
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Oct. 2013
Va multumesc imens de mult pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2013
Daca nu reusiti sa va angajati in alta parte pana la finalul preavizului, puteti sa intrati in somaj la cerere cat timp incetarea este facuta in temeiul art. 65 (1) din Codul muncii. Evitati o incetare cu acordul partilor in temeiul art. 55 b), pentru ca pierdeti dreptul la indemnizatia de somaj. Este motiv imputabil salariatului. La fel si in cazul demisiei, evitati sa va dati demisia pentru ca nu veti primi somaj, vi se va respinge dosarul cu astfel de temei de incetare a contractului de munca.

Daca sunteti notificat privind incetarea in baza art. 65 din Codul muncii, desfiintarea postului, dar nu semnati, atunci nu intrati in preaviz si nu se pune problema incetarii. Pentru ca se considera ca nu vi s-a comunicat. Dar semnarea acestei notificari nu inseamna in niciun caz incetare cu acordul partilor.

Angajatorul oricum va trebui sa va elibereze o decizie de inceteare, adeverinta de vechime si fisa de lichidare, iar pentru somaj adeverinta cu stagiul de cotizare, plus alte documente necesare. Documentele necesare pentru somaj le regasiti pe site-urile agentiei sau chiar ei va pot da o lista cu ele. Puteti sa vizualizati lista lor aici http://www.bucuresti.anofm.ro/acte_ind.htm sau aici http://www.ajofm-bv.ro/index.php?c=luare de exemplu.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024