ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Fortarea de a demisiona


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost fortat sa-mi scriu demisia fiind pacalit ca mi-se va da banii cuveniti; pot sa mai fac ceva in aceasta privinta? Plus ca eu trebuia sa muncesc pana la terminarea demisiei, aceasta fiind cu data de astazi. Am un copil de 8 luni nu cred ca cineva si-ar da demisia in prag de iarna cu o situatie financiara rea, va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns din suflet va rog.

Mihail Iordan
 User  Mihail Iordan
a intrebat la 20 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2012
Din pacate nu prea aveti ce sa faceti, cat timp ati semnat cererea de demisie, acest document nu poate fi contestat. El reprezinta incetarea raportului de munca la solicitare salariatului, a dumneavoastra in cazul de fata. Angajatorul nu o poate nici refuza nici aproba, el are doar obligatia de a o inregistra.

Din punct de vedere legal contractul de munca inceteaza dupa expirarea perioadei de preaviz negociata in contractul de munca pentru demisie. Pe durata preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele. Angajatorul poate insa renunta total sau partial la perioada de preaviz, in cazul demisiei acesta este acordat de dvs angajatorului si nu invers, este un beneficiu al lui.

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

La incetarea contractului de munca sau cel tarziu la data stabilita pentru plata salariului ar trebui sa primiti drepturile salariale cuvenite conform contractului dvs de munca si a Regulamentului Intern / CCM / Codul muncii.

Alte intrebari despre Concediere