ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare Cim pe baza absentelor nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu o problema la care va rog din suflet sa ma ajutati. Am un angajat la firma care a plecat in data de 24.08.2015 fara sa anunte.Doamna care se ocupa cu personalul a plecat in scurt timp iar dosarul a ramas tot in acel stadiu pana astazi cand am obervat si doresc eu sa solutionez aceasta problema.D-lui I-a fost trimisa convocarea in care a fost chemat la sediul societatii, convocarea a venit inapoi deoarece d-nul s-a mutat din localitate si nu a mai putut fi contactat. Doresc sa ii fac o decizie si sa ii inchid contractul. Cu ce data as putea sa il inchid?

Adaugata in: Concediere
Roxana Maria Popa
 User  Roxana Maria Popa
a intrebat la 04 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roxana Maria Popa
 User Roxana Maria Popa
a raspuns userului adriana iancu la 04 Ian. 2016
Va multumesc, va mai deranjez cu o intrebare, data trecuta cand convocarea a fost trimisa, ea s-a intors inapoi si scria pe plic ca d-nul s-a mutat din localitate cu o anumita data(am inteles ca cei de la posta au scris), si nu a mai putut fi contactat. Caz in care acest lucru se repeta, pot sa incetez contractul? acesta va inceta cu art 61 lit a?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2016
Il mai convocati inca o data.
Chiar daca legea nu prevede expres modalitatea prin care trebuie facuta convocarea salariatului, aceasta se poate face prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia. Poate fi facuta prin inmanarea ei salariatului, prin executor judecatoresc etc., in lipsa salariatului de la locul de munca, expedierea convocarii la cercetare disciplinara in scris se poate realiza prin posta recomandat cu confirmare de primire la domiciliul sau prevazut in CIM. Esential este ca, pentru a putea sanctiona salariatul cu desfacerea CIM trebuie sa existe dovada refuzului salariatului de a primi convocarea.
Exista totusi o situatie particulara, in care starea de boala a salariatului poate influenta concedierea. Acesta vizeaza derularea procedurii de concediere disciplinara, care presupune convocarea salariatului in vederea efectuarii cercetarii prealabile.
Absenta salariatului la cercetarea disciplinara il indreptateste pe angajator sa dispuna concedierea fara realizarea cercetarii, cu exceptia situatiei in care motivul absentei este dat de incapacitatea temporara de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roxana Maria Popa
 User Roxana Maria Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2016
Mentionz ca este suspendat si a ramas asa pana astazi

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu Marius Ion Radu Anton G Stancu Gratiela Petrescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024