ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare CIM pentru absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot emite decizie de incetare a CIM in temeiul art.58 coroborat cu art.61 lit. a) din Codul Muncii pentru un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu, fara a mai face ancheta administrativa?
Precizez ca in Regulamentul Intern si in CCM la nivel de unitate, este prevazuta desfacerea disciplinara a CIM in cazul inregistrarii a 3 zile consecutive de absente nemotivate, iar salariatul in cauza absenteaza deja de 10 zile calendaristice, fara a fi anuntat societatea. S-a incercat contactarea sa telefonica, dar numarul nu mai este alocat. Considerati ca este normal sa mai facem cheltuieli materiale ( scrisoare scrisa recomandata, telefoane) si de timp, pentru a ancheta o abatere despre care este stipulat foarte clar in Regulamentul Intern si CCM ca absentarea nemotivata 3 zile consecutiv atrage de la sine desfacerea CIM? Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Ovidius Icra
 User  Ovidius Icra
a intrebat la 07 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2013
In cele doua documente interne amintite de dvs este mentionata sanctiuna care se va aplica in cazul unei abateri de acest tip. Insa conform Codului muncii, orice sanctiune disciplinara, cu exceptia avertismentului scris, dispusa fara cercetare disciplinara prealabila este lovita de nulitate absoluta. Numai daca salariatul, odata convocat in scris, semneaza pentru primirea convocarii si aveti dovada acestei semnaturi, insa nu se prezinta la data, ora si locul stabilite, se poate dispune direct sanctionarea disciplinara, fara a mai trece prin cercetarea disciplinara. CCM si RI nu pot avea prevederi care sa incalce legislatia muncii in vigoare. Incercati sa aflati daca nu cumva au intervenit alte situatii care sa il puna in imposibilitatea de a va contacta, chiar si deces. Luati legatura cu rude sau apropiati.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024