ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dorim sa incetam CIM cu o angajata, care are CIM pe perioada determinata 3 luni, dar nu vrem la expirarea lui, vrem mai devreme de cele 3 luni, insa salariata nu vrea sa plece decat la expirarea termenului. Cum procedam?

Adaugata in: Concediere
Ad C.
 User  Ad C.
a intrebat la 25 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2012
Puteti incerca o concediere, insa trebuie sa aveti un motiv obiectiv si verificabil astfel incat sa nu fiti acuzati de nerespectarea legii privind procedura de dispunere a concedierii. De exemplu, necorespundere profesionala, insa in acest caz trebuie sa supuneti salariatul unei evaluari profesionale anterior dispunerii concedierii. De asemenea, o concediere disciplinara, daca este cazul, ar trebui sa fie precedata de o cercetare disciplinara prealabila, dupa consemnarea faptei savarsite de salariata.

Daca persoana se afla inca in perioada de proba sau la finalul ei puteti incerca incetarea raportului de munca prin notificare scrisa, insa este obligatoriu ca angajata in cauza sa semneze pentru comunicarea ei, altfel ea nu produce efecte.

Din punctul meu de vedere cel mai bine ar fi sa lasati contractul sa curga pana la expirarea lui, astfel nu va veti confrunta cu o posibilia situatie de nerespectarii procedurii de concediere sau eventuale contestatii din partea salariatului, contractul incetand de drept la expirarea termenului.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024