ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare contract cu acordul ambelor parti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti,dar am fost oligata si oarecum amenintata,vreau sa anulez acea cerere dar seful punctului de lucru nu este de acord,ce pot sa fac,eu nu vreau sa plec,sa vorbesc cu superiorii ierarhici?

Multumesc

Luchian Daniela
 User  Luchian Daniela
a intrebat la 07 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luchian Daniela
 User Luchian Daniela
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Oct. 2014
Cuma sta problema...
Eu am intrat de acasa pe facebook-ul unei colegei si am vazut ca ea cu o alta colega vorbea de rau alti colegi...i-am spus unei colege ce se vorbeste...acum sunt amenintata ca am termen pana in 21 octombrie sa imi caut de munca sau colega ma va dat in judecata pentru violarea corespondentei(stiu ca se poate...) cu toate ca am intrat de acasa,nu de la munca.
In acel moment m-am pierdut,sunt o fire mai emotiva si am semnat cererea cu acordul ambelor parti,seful punctului de lucru nu vrea sa imi anuleze cererea,intervine pentru colega,ca ea nu mai poate lucra cu mine,cu toate ca am gresit personal,nu profesional.
Vreau sa merg mai departe la sefii ierarhici,la sediu,eu totusi nu plec pentru ca vor colegii,d.p.d.v profesional nu am prejudiciat firma cu absolut nimic,nu am gresit nimic la munca. Totul este personal.

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luchian Daniela
 User Luchian Daniela
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Oct. 2014
Ok dar daca m-am razgandit si nu mai vreau sa plec ce pot sa fac in acest caz?.

Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Oct. 2014
Nu exista demisie cu acordul partilor, este ori una ori cealalata. Demisia (art. 81 din Codul muncii) este decizie unilaterala a angajatului de a inceta raportul de munca iar incetarea cu acordul partilor (art. 51 b).) presupune exact asta: acordul ambelor parti asupra datei de incetare a CIM. Cea din urma poate fi initatia de oricare dintre parti, insa cealalata parte o poate refuza fara a se consiedera ca incalca legea.

Asadar, angajatorul va poate refuza solicitarea de a inceta cu acordul partilor, caz in care va ramane varianta demisiei cu preaviz. Daca el decide sa renunte la preaviz sau daca nu si-a respectat obligatiile contractuale atunci se poate pune problema unei demisii fara preaviz in baza art. 81 (7) sau (8), in functie de caz.

Art. 55
Contractul individual de munca poate inceta astfel:
.........
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
.........

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
............
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024