ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:

Din data de 23 mai 2016 un angajat al societatii va intra in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, iar contractul de munca va inceta cu art.65.1 si va beneficia de somaj. A 20-a zi de preaviz este data de 17 iunie (vineri), iar operararea in revisal trebuie facuta in ziua urmatoare, adica in 18 iunie, doar ca data de 18 iunie este o zi de sambata, deci zi nelucratoare.
1. Cum procedez in acest caz la rubrica "data incetare", trec data de 21 iunie, dat fiind faptul ca si duminica si luni 20 iunie sunt zile nelucratoare fiind Rusaliile? Sau fiind vorba de incetarea unui contract pot sa operez si in zi nelucratoare, adica sambata 18 iunie? Practic prima zi in care angajatul nu mai vine la serviciu este ziua de 21 iunie. Nu stiu cum e mai bine sa procedez in acest caz...

2. La adeverinta de vechime trec perioada de preaviz 23 mai - 17 iunie, iar incetarea contractului a a avut loc lncepand cu data de 21 iunie, dat fiind faptul ca sunt 3 zile nelucratoare dupa finalizarea preavizului? Ultima zi lucrata si pontata (platita) va fi ziua de 17 iunie, ultima zi de preaviz.

Va multumesc!

Adina Pacurar
 User  Adina Pacurar
a intrebat la 18 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Mai. 2016
1. Data incetarii CIM nu face parte din durata contractului de munca. Incetarea se face cu prima zi lucratoare ce urmeaza ultimei zile de lucru a salariatului.
2.Corect.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024