ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inchidere cim abuziv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
pe 02 octombrie mi s-a incheiat un cim pe perioada nedeterminata. M-am imbolnavit aducandu-i la cunostinta patronului inca de azi dimineata ca ma aflu in concediu medical, incepand cu azi dimineata. Nu i-am trimis inca documentul pe mail deoarece trebuie parafat si de medicul de familie. Pot face maine acest lucru.
La aprox. o ora dupa ce i-am spus de concediu medical mi-a trimis o notificare prin care mi se aduce la cunostinta ca prin art. 31, alin 1 si alin. 3, incepand cu azi mi se inchide cim-ul.
Boala este reala, am hemoragie uterina, lucru descoperit la controlul medical de catre ginecolog. Tot el mi-a dat si medical urmand sa-l avizez si la medicul de familie.
Poate sa-mi faca asa ceva?
Lucrez la acest patron din 15 august, dar abia in 02 octombrie mi-a facut cim.
Va multumesc frumos!
luena

Luena Luena
 User  Luena Luena
a intrebat la 21 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
Puteti contesta acea notificare in instanta in termen de 45 de zile de la comunicarea ei, daca ati semnat pentru primirea ei. Nu este legala incetarea dispusa, intr-adevar, pentru ca nu se poate dispune concedierea in timpul concediului medical, cu exceptia cazurilor de faliment, dizolvare si reorganizare judiciara a angajatorului in conditiile legii.

Iar pentru perioada in care nu ati avut contract de munca, desi ati prestat activiate, ar trebui depunsa o sesizare la ITM pentru ca este munca la negru. Din pacate lipsa contractului de munca va va afecta vechimea in munca pentru acea perioada.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024