ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Interdicita concedierii in perioada stimulentului de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Am revenit din concediu crestere copil in varsta de pana la 1 an in luna octombrie 2012 (inainte implinirii termenului de 1 an) iar acum sunt in plata stimulentului de insertie.
Am fost insa anuntata de departamentul resurse umane ca voi fi concediata imediat ce expira interdicita de 6 luni prevazuta de art. 25 alin. 2 lit. a din OUG 111/2010.
Am citit si eu acesta ordonanta si am inteles ca in cazul in care sunt in plata stimulentului, interdicita functioneaza pe durata acordarii acestuia de catre stat, respectiv pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani.
Va rog sa ma ajutati cu o clarificare intemeiata pentru ca am observat ca sunt opinii total contrare chiar si intre experti, cu privire la cele de mai sus.
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Maria Dinescu
 User  Maria Dinescu
a intrebat la 01 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Dinescu
 User Maria Dinescu
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2012
Buna seara.
Va multumesc mult pentru raspuns insa in continuare sunt nedumerita cu privire la durata interdictiei de concediere in cazul in care ma aflu in plata stimulentului.
Spun acestea pt ca insasi dvs. raspundeati la intrebarea utilizatorului Cornea Bianca din 02 aug. 2012 "In concluzie nu pot fi concediata atata timp cat iau stimulentul de insertie, adica pana in noiembrie 2013 sau la 6 luni dupa revenirea in unitate, adica in aprilie 2013? urmatoarele:
"Nu puteti fi concediata timp de 6 luni de la revenirea in unitate, cu exceptia situatiilor in care intervine reorganizarea judiciara, falimentul, sau dizolvarea angajatorului, in conditiile legii." in data de 03 aug. 2012.
Imi cer scuze anticipat insa va rog sa ma ajutati si cu aceasta clarificare pt ca eu din ce citesc pe diverse bloguri, din aia sunt mai confuza cu privire la durata protectiei legale de care beneficiaz acum in plata stimulentului (6 luni sau pana cand copilul face 2 ani?).
Multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2012
Asa este, pe perioada in care sunteti in plata stimulentului de insertie angajatorul nu va poate concedia, daca nu intervin reorganizarea judiciara sau falimentul, sunt singurele situatii in care poate fi dispusa aceasta concediere. Daca nu este valabila niciuna dintre ele, atunci concedierea nu este legala.

Legea nu prevede exceptii de la aceasta regula, este cat se poate de clar formulata prevederea.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024