ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intocmire decizie de sanctionare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este termenul maxim de la data convocarii salariatului, in care trebuie intocmita decizia de sanctionare disciplinara? Salariata revenita din concediu de crestere copil lipseste nemotiva,t, in prezent avand contractul suspendat pt absente nemotivate. La data convocarii s-a prezentat dar refuza sa mai vina la munca si sa demisioneze, cerand sa fie concediata cu desfintarea postului. Poate fi concediata disciplinar daca nu a semnat regulamentul intern? Multumesc!

Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 21 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Pentru Decizia de sanctionare disciplinara, la data emiterii ei, trebuie sa se tina cont de data constatarii faptei si cea a savarsirii ei efective.

Art. 252
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Salariata revenita din CIC nu poate fi concediata mai devrme de 6 luni de la revenire, cat timp angajatorul nu se afla in reorganizare judiciara sau faliment iar salariata nu a beneficiat deja de aceasta masura de protectie in baza aceluiasi act normativ.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024