ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Legaliatea concedierii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pana in data de 08.02.2013(vineri) ora 18,00 am fost in cadrul fabricii in perioada de proba (120zile) ,unde mi-am desfasurat activitatea iar de la acea ora am fost condus catre casa la Pitesti de Directorul General.
-luni 11.02.2013 m-am prezentat la doctor datorita unor probleme de sanatate si pentru ca acolo mi-au solicitat adeverinta de salariat , am solicitat telefonic secretarei sa-mi faca o adeverinta pe care sa mi-o trimita prin mail pentru a o putea da la internare ,
-marti 12.02.2013 am luat legatura cu secretara sa-i comunic adresa de mail , aceasta mi-a comunicat ca este facuta adeverinta si urmeaza sa solicite colegului de la IT sa -i faca scanare si sa mi-o trimita.
-miercuri 13.02.2013 , responsabila de la RU ma suna si i-mi comunica faptul ca nu -mi poate trimite adeverinta , dar, ca intre timp , Directorul General a solicitat sa-mi faca o notificare conf.art 31 alin3 .
MENTIONEZ
-concediul medical este dat in urma internarii incepand cu data de 11.02.2013 pina in ziua externarii (26.02.2013) si in continuare pana in 19.03.2013.
-notificarea este facuta in 11.02.2013 si este incepand cu data de 12.02.2013.
In consecinta in conformitate cu prevederile legii nu se poate face o notificare in timpul concediului medical , iar daca totusi am deranjat pe cineva , putea sa faca acest lucru in prima zi la revenirea din concediul medical.
-mai mult la plecarea de la servici in data de 08.02.2013 am lasat la semnat Directorului General o cerere pentru 5 zile de CO din cele neefectuate in 2012 , cerere care nu stiu ce s-a intamplat cu ea deoarece nu mi-a fost comunicata nici aprobarea nici refuzul cu toate ca verbal putea sa o faca in timp ce ne intorceam amandoi in masina catre Pitesti,sau in scris ulterior.
IN CONCLUZIE
-notificarea este legala in timpul concediului medical? trebuie facuta o noua notificare la terminarea concediului medical?
-care sunt caile de atac si unde se ataca notificarea ca fiind nelegala?
-concediul medical a fost acordat in ziua anterioara datei cand ilegal i-si face efectul notificarea . Cine si cand trebuie sa plateasca concediul medical?
-deoarece in data de 26.02.2013 cand am primit concediul medical am comunicat pe mail(si am trimis prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire) despre existenta concediului medical (conform legii) , in data de 28 .02.2013 nu am primit drepturile salariale pentru perioada lucrata 01.02.2013-08.02.2013 fara nici o motivare.
Cui trebuie sa ma adresez?

Adaugata in: Concediere
Cososchi Viorel
 User  Cososchi Viorel
a intrebat la 07 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului COSOSCHI VIOREL la 11 Mar. 2013
Dvs ati avut certificat medical eliberat chiar anterior externarii, dvs spuneti acest lucru in relatare. Acest certificat trebuia sa ajunga la angajator. Cat timp la data emiterii notificarii angajatorul nu s-a aflat in posesia concediului medical, nu se poate spune ca nu a procedat legal. La acest lucru m-am referit.

Acel concediu de odihna trebuie aprobat, nu se considera ca intrati in concediu doar prin anuntarea angajatorului. El trebuie sa aprobe perioada de CO solicitata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cososchi Viorel
 User Cososchi Viorel
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mar. 2013
Eu nu stiu cum putea sa-mi acorde concediul medical inaintea prezentarii la medic sau inaintea internarii.
In mod firesc concediul medical afost acordat dupa externare , dar data la care incepe sa-si faca efectul concediul medical este anterior datei la care i-si face efectul notificarea .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2013
Daca ati prezentat un certificat medical angajatorului inainte de a va inainta notificarea, fie el trimis prin posta sau mail, atunci nu este legala, cat timp nu se pune problema unei reorganizari judiciare sau a falimentului. Cat timp insa el nu a intrat in posesia unui certificat medical se poate considera ca nu i s-a adus la cunostinta acordarea concediului medical, nefiindu-i prezentat un certificat in acest sens.

Cat timp ati semnat pentru primirea notificarii, incetarea contractului in mod cert a avut loc. Ceea ce inseamna ca acest concediu medical poate fi platit de Casa de Sanatate, la solicitarea dvs, trebuie sa va prezentati la ei cu certificatul si documentele doveditoare pentru a vi se plati (inclusiv decizia de incetare).

Insa din ce spuneti dvs, reiese ca ati primit concediul medical in data de 26.02, dupa data la care a fost intocmita notificarea. La fel, daca acea scrisoare a ajung la angajator dupa dispunerea incetarii, si dupa ce ati semnat pentru primirea notificarii, nu va ajuta prea mult.

Puteti contesta notificarea de concediere in instanta de judecata, in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei, la Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliu. Comunicarea se dovedeste prin semnarea de catre dvs pentru primirea ei. Daca nu ati semnat pentru notificarea respectiva atunci nu si-a facut efectul deci nu se paote vorbi de desfacerea contractului de munca, iar odata cu prezentarea certificatului medical angajatorul va trebui sa va plateasca concediul medical, urmand a-si recupera banii de la Casa de Sanatate.

Opinia mea personala este ca angajatorul a abuzat de niste prevederi din legislatia muncii, insa singura cale de a va face dreptate este sa actionati angajatorul in instanta de judecata. Altfel nu prea aveti cum sa dovediti ca nu a fost facuta legal aceasta concediere si nu veti putea primi acele daune pe care le doriti.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Marius Ion adriana iancu Radu Anton Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024