ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ne ameninta cu demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, sunt din Timisoara, lucrez la o firma de incaltaminte si neavand de lucru ne obliga oarecum sa stam acasa fara salar iar cine nu este de acord a zis ca ii da afara ca firma nu poate sa ne dea somaj tehnic deoarece le taie statul contributiile firmei, de somaj nu pomenesc nimic. Va rog sa imi spuneti cum sa procedez daca trebuie sau nu sa semnez demisia sau ce alta cale am avea. Va multumesc si astept un raspuns.

Adaugata in: Concediere
Ioan Jurj
 User  Ioan Jurj
a intrebat la 17 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2012
1. demisia nu va poate obliga nimeni sa o semnati; daca o semnati pierdeti orice alte drepturi legate de acordarea somajului;
2. somajul tehnic: presupune ca puteti sta acasa si firma plateste salarii si contributii reduse la 75% . este totusi un efort financiar, avand in vedere ca nu se produce nimic deci nu sunt nici venituri - si atunci de unde se platesc acei 75% ?
3. fara salar: ar putea fi solutia de compromis daca e pe termen scurt: 1 luna, 2 sau 3 - fiecare apreciaza cat poate suporta. dupa expirarea acestei perioade te poti intoarce la un loc de munca, mai mult sau mai putin sigur :)
4. nu va dati demisia si nu acceptati fara salar: cereti sa va trimita in somaj (eventual prin desfiintarea postului) si 12 luni (sau cat aveti dreptul) stati linistit acasa cu ajutorul de somaj. aveti vreme sa cautati alt job, sa mai lucrati putin "la negru" :)) sa completati somajul.
cam astea ar fi variantele, bafta,

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024