ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Necroza cap femural stang-concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema pe care o intampin cu angajatorul meu!

Istoricul meu:sunt operat dupa 06.12.2012 de necroza cap femural stang, in prezent am 120 de zile de concediu medical, am vorbit cu medicul care se ocupa de mine pentru recuperare medicala comunicandu mi ca imi va mai da concediu inca 60 de zile in total cam 180 de zile de concediu medicl. Intre timp primesc telefonde la angajator spunandu-mi verbal prin tlefon ca o sa vada el ce o sa faca pana la urma cu concediile astea ale mele fapt pt care nu mi-a dat banii pe ultimul concediu medical, si ca o sa dea anunt la ziar sa angajeze in locul meu alta persoana!

Sunt foarte speriat ca nu stiu in primul rand la ce sa ma astept din partea angajatorului, mie teama c nu o sa mai imi dea nici macar banii pe condiile medicale si vreau sa stiu daca acest angajator al meu poate sa ma dea afara tinand cont ca eu inca sunt in concediu medical si tinand cont si de medicul care ma trateaza de care v am relatat mai sus ca de acum incolo inc 60 de zile voi mai avea de concediu medical in continuare?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens.

Cu respect!



Adaugata in: Concediere
Pop Elena
 User  Pop Elena
a intrebat la 13 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia medicala odata ce a intrat in posesia cetificatului medical, acesta reprezentand ordin de plata pentru angajator. Daca angajatorul nu isi respecta obligatia, puteti sesiza Casa de Pensii si ITM.

Din punct de vedere legal, angajatorul nu va poate concedia pe motivul concediului medical sau in timpul lui, cu exceptia cazurilor in care intervine reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului, in conditiile legii. Dar concediul in sine nu poate sta la baza unei concedieri, nu este legal.

Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;[...]
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024