ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nedumerire


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! As avea o nedumerire cu privire la contractul individual de munca. Lucrez la o firma de aproape 4 ani de zile, au scazut salariul cam 3 mil din 950 ron, au taiat o ora din programul de lucru iar cand m-am dus sa negociez salariul sa mai cer ceva au spus ca pot sa-mi dea doar ore libere, si m-au trecut la program de 5 ore. La intelegerea verbala au spus sa vin la servici doar marti miercuri joi si vineri pana la 12. Intr-un weekend m- au chemat la lucru chipurile sa fac ceva extra neplatit normal,iar eu mai tupeist putin le-am zis ca extra fac doar atunci cand ma platesc si ei extra.Mentinonez ca am studii superioare dar am un gust amar cand vorbesc de salar. , de atunci tot am primit pistoane ca daca n- am chef de treaba sa stau acasa.. e normal asa ceva? nu mai spus ca pe langa faptul ca salariul e cum e mai si intarzie de la 3 la 5 zile poate si mai mult?Eu imi fac treaba care imi revine, doar ca mi -e frica sa nu ma dea afara, ca mai greu cu joburile in ziua de azi.au ce sa - mi faca? o seara frumoasa.

Adaugata in: Concediere Salarizare
Vlad Ardeleanu
 User  Vlad Ardeleanu
a intrebat la 05 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2011
In teorie, repspectiv prin prisma legii, angajatorul nu va poate cere sa desfasurati activitati in afara programului normal de lucru, cu exceptia situatiilor de forta majora. Insa daca acele activitati solicitate de el fac parte din fisa postului el ar putea la un momenta dat sa invoce acest lucru si astfel sa va acuze de nerespectarea atributiilor. De asemenea, in cazul in care vi s-a spus sa stati acasa atunci cand de fapt ar trebui sa fiti la locul de munca, din nou se pot ivi probleme daca nu exista un document semnat prin care sa dovediti ca aceste absentari au fost aprobate sau solicitate de catre angajator. In absenta unui astfel de document se poate considera ca ati lipsit nemotivat de la locul de munca. Sfatul meu ar fi sa nu acceptati modificari ale programului de lucru, salariului, sporuri sau orice alte elemente contractuale fara a semna in prealabil un act aditional.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Radu Anton G Stancu Viviana Serni adriana iancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024