ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numar de angajati pentru concediere colectiva !


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata la o patroana care are mai multe magazine in oras si cu 10-15 angajate. Vrea sa dea preaviz la vreo 5-6 femei din magazine diferite.
1) Este considerata concediere colectiva?
2) Nu ne-am efectuat concediul de odihna pe anul 2013, cum se procedeaza acum daca vrea sa ne dea preaviz?

Adaugata in: Concediere
Ovidiu George Iftene
 User  Ovidiu George Iftene
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ovidiu George Iftene la 03 Feb. 2014
Nu sunteti pontata de 2 ori si nu reiese din raspunsul meu acest lucru. Am spus cu totul altceva. Puteti efecuta concediul in timpul preavizului, daca angajatorul este de acord, iar daca nu, zilele ramase neefectuate la incetarea contractului de munca vor fi platite corespunzator, in momentul in care veti primi salariul, la aceeasi data vi se vor plati si aceste drepturi. Nu puteti fi pontat in concediu cat timp sunteti la munca si invers.
In plus, cocediul de odihna nu va aduce un pontaj suplimentar, salariul este acelasi pentru lunile in care intrati in concediu. Nu este nevoie de o pontare suplimentara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ovidiu George Iftene
 User Ovidiu George Iftene
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Feb. 2014
Deci sa inteleg ca in cele 20 de zile de preaviz daca merg la munca sunt pontata de 2 ori ?
Adica pentru munca prestata si pentru concediul de odihna ? nu prea sunt lamurita cu ultima parte a raspunsului dumneavoastra referitor la plata concediului de odihna in timpul lucrului!
Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Nu, nu este concediere colectiva. Pentru ca o concediere sa capate caracter colectiv este necesar ca in unitate sa fie incadrati peste 20 de salariati dintre care sa fie concediati, in decursul a 30 de zile calendaristice, cel putin 10 dintre ei. Concedierea colectiva este definita de codul muncii republicat.

Art. 68
(1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;
b) cel putin 10% din salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 100 de salariati, dar mai putin de 300 de salariati;
c) cel putin 30 de salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 300 de salariati.

Referitor la concediul de odihna din anul anterior, parte din el sau poate chiar tot il puteti efectua in timpul preavizului daca angajatorul va aproba cererea in acest sens. Daca nu, odata cu incetarea CIM, zilele de concediu ramase neefectuate din anul anterior si cel in curs, cuvenite pentru timpul lucrat efectiv, se vor compensa asa cum prevede legea. Iar pentru orice drepturi salariale neacordate conform legii si a contractelor de munca si colectiv de munca puteti depune actiune in instanta in termen de 3 ani de la data datoriei.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024