ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plecare in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Daca nu este specificata in contract perioada de proba si am fost angajat direct fara sa mi se specifice perioada de proba, ca numar de zile stipulat in contract sau zile de lucru efectiv, care se considera ca fiind aceasta..? Am lucrat o luna, dar nu as vrea sa mai continuu, desi am semnat contractul..daca angajatorul ma poate concedia in aceasta perioada fara sa ma intrebe (am inteles ca ar fi de 3 luni), la fel pot proceda si eu? Sa plec fara sa anunt?

Adaugata in: Concediere
Ngs Ngs
 User  Ngs Ngs
a intrebat la 13 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Dec. 2012
Sigur, angajatorul poate renunta la preaviz in cazul demisiei, este alegerea lui pentru ca preavizul in acest caz este un beneficiu al angajatorului si nu al angajatului. Si angajatul poate renunta la preaviz dar numai daca angajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale.

Va redau si ce prevede Codul muncii referitor la Demisia salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ngs ngs la 13 Dec. 2012
Cred ca nu m-ati inteles, Am spus ca va poate refuza acordul partilor. Demisia nu poate fi refuzata insa, angajatorul este obligat sa o inregistreze, iar dvs intrati in preaviz pentru durata de timp negociata in contractul de munca. Incetarea cu acordul partilor inseamna incetarea la o data agreata de parti, fara preaviz. Demisia este incetarea la initiativa salariatuli, cu preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ngs Ngs
 User Ngs Ngs
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Dec. 2012
De ce nu mi-ar acorda demisia? Daca eu nu vreau sa continuu...sau imi gasesc un alt loc de munca mult mai bun?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Dec. 2012
Nu puteti pleca fara sa anuntati nici daca ati fi in perioada de proba, se considera abatere disciplinara constant in absentarea nemotivata iar contractul de munca se suspenda in urma acestor absente.

Daca in contract nu apare precizata perioada de proba, atunci nu aveti o astfel de perioada, ea nu este obligatoriu sa existe in contractul de munca. Este o solutie pusa la dispozitia angajatorului de a testa abilitatile si cunostintele salariatului dupa angajare, pe o anumita perioada maxima de timp.

Dat fiind faptul ca nu aveti perioada de proba in contract, acesta poate inceta prin demisie, acordul partilor sau concediere pe motive care tin sau nu de persoana salariatului. Daca doriti sa incetati raportul de munca va puteti da demisia, cu respectarea perioadei de preaviz negociat in contract conform prevederilor din Codul muncii republicat. Puteti solicita si incetarea cu acordul partilor dar aveti in vedere fapatul ca angajatorul poate refuza o astfel de cerere, nu este obligat sa o aprobe.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024