ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot refuza sa lucrez sambata si duminica?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In ultimele luni ma lovesc de un conflict urat cu unul din superiorii mei.Lucrez la o firma de telefonie mobila,iar in CIM sunt trecute 8h/zi, 40h/sapt.In momentul in care m-am angajat am cazut de comun acord ca o sapt sa lucrez 6h/saptamana ptr a lucra sambata 5h,si o sapt la 8h si am weekendul liber.La angajare am mai semnat un act aditional cum ca eu sunt deacord sa lucrez ore suplimentare dar in limita orelor legale.In urma cu 5 luni,superiorul ce se ocupa de zona noastra a fost schimbat si de atunci au inceput si conflictele,iar unul din ele ar fi lucrul duminica.Precizez ca au fost duminici in care am lucrat,mai ales ca nu am fost platita si nici zi libera nu mi sa acordat,si de aceea am refuzat sa mai lucrez duminica.Nelemurirea mea care ar fi:pot sa refuz sa mai lucrez si sambata,avand in vedere acordul meu verbal la angajare ca voi lucra sambata?
Ptr ca sunt in continuu amenintata cu pierderea locului de munca,mi se poate desface contractul de munca ptr ca refuz sa lucrez in weekend si ore suplimentare?
Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Cristina Constantin
 User  Cristina Constantin
a intrebat la 19 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2015
Salariatii n-au dreptul sa refuze munca in zilele de weekend, daca programul stabilit de angajator prevede acest lucru si daca sunt respectate regulile privind repausul saptamanal. Salariatii ar putea fi sanctionati disciplinar potrivit prevederilor din regulamentele interne aplicabile.
Angajatorul ese obligat sa respecte prevederile legale referitoare la acordarea celor 48 de ore libere in alte zile ale saptamanii si acordarea sporului aferent la salariu.
Daca dumneavoastra considerati ca angajatorul va incalca drepturile prevazute de lege puteti face sesizare la Inspectia muncii.
Legea 108 / 1999 este cadrul legal de functionare a Inspectoratelor teritoriale a muncii. Acestea sunt organisme in a caror atributii intra controlarea angajatorului, in privinta respecatrii legislatiei muncii.
Inspectorii sunt obligati de lege sa respecte confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniu si sunt obligati sa nu dezvaluie faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024