ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Azi mi s-a terminat perioada de preaviz, am semnat notificarea si decizia de incetare a contractului de munca, acest preaviz vine dupa ce eu am revenit din concediu de crestere copil de doi ani. In data de 09 12 2013 pe motiv ca firma are probleme economico-financiare si mi se desfiinteaza postul din data de 09 12 2013. Culmea e ca postul meu nu este desfiintat, in locul meu este aceeasi persoana de cand am plecat in concediu de acum 2 ani. Am vorbit cu contabila firmei care se ocupa de toate actele, si mi-a spus ca cel care este in locul meu face aceleasi atributii ca si mine dar are alta incadrare in contract. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac in acest caz si daca am vreo sansa in instanta sa castig.

Florin Pecingine
 User  Florin Pecingine
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Cat timp angajatorul nu a fost declarat in faliment sau nu a intrat in procedura de reorganizare judiciara prin decizie a instantei de judecata, atunci aceasta concediere nu este in niciun caz legala. Conform OUG 111/2010 angajatorul este obligat sa va mentina pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia situatiile precizate sau daca ati beneficiat deja de aceasta masura.

Daca nu s-au respectat toate aceste conditii aveti sanse in instanta, decizie de concediere fiind una ilegala si posibil discriminatorie. Depuneti contestatia la Tribunalul de care apartineti in 45 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare prin semnatura. Aceste detalii trebuie sa apara mentionate in decizia de incetare.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024