ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Am primit o instiintare de preaviz si am cateva intrebari. In timpul preavizului e obligatoriu prezenta in continuare la locul de munca ? Daca Nu ma duc Mai sunt platita pana la terminarea preavizului ? In cazul in care nu ma mai prezint , in preaviz fiind imi poate inceta contractul de munca ?

Adaugata in: Concediere Preaviz
Mirela Negru
 User  Mirela Negru
a intrebat la 15 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Sep. 2014
Pe durata preavizului angajatul beneficiaza de toate drepturile pe care le are in baza raportului sau de munca,aceste drepturi pot fi: salariul, vechimea in munca si altele.
Reducerea programului de lucru pe perioada preavizului era posibila, la jumatate de norma (4h/zi), in baza contractului colectiv de munca unic la nivel national, contract care, insa, astazi nu mai exista. Cu toate acestea, programul de lucru poate fi redus pe perioada preavizului daca, prevederile acestui contract colectiv la nivel national au fost preluate in alte contracte colective de munca la niveluri inferioare aplicabile angajatorilor, in contractul individual de munca al salariatului ori in regulamentul intern.
In cazul in care nu respectati termenul de preaviz angajatorul poate incepeprocedura de cercetare disciplinara prealabila.




Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024