ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se intimpla in cazul celor 20 de zile lucratoare de preaviz , angajatul vine la serviciu sau nu ?

Adaugata in: Concediere
Constantin Burada
 User  Constantin Burada
a intrebat la 14 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2013
Sigur ca da, in perioada de preaviz contractul de munca isi produce efectele ca si pana atunci. Salariatul va desfasura activitate ca si pana atunci, respectand norma de lucru din contract daca nu exista alte prevederi interne speciale referitoare la timpul de lucru pe durata preavizului. Perioada de preaviz este platita, cu salariul si drepturile negociate in contractul de munca, in raport cu timpul lucrat.

Daca vorbim de preaviz de concediere, poate exista un acord intre cele doua parti in care angajatorul sa nu se prezinte la lucru in timpul preavizului, dar in mod obligatoriu este platit, angajatorul fiind obligat sa acorde un astfel de preaviz pentru concediile neimputabile salariatului si care nu au loc pe parcursul perioadei de proba.

Pentru preavizul rezultat in urma demisiei, acesta este un beneficiu al angajatorului, spre deosebire de cel intervenit in cazul concedierii. Daca acesta si-a respectat obligatiile contractuale, si nu renunta la preaviz, salariatul are obligatia de a repspecta aceasta perioada si de a se prezenta la lucru conform contractului. In caz contrar, el poate fi cercetat disciplinar pentru absente nemotivate iar demisia se poate transforma in concediere disciplinara.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024