ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din data de 01.04.2012 am suspendat contractul de munca pana pe data de 31.03.2013, conform art. 54 din legea 53/2003. In data de 25.07.2012 am primit un preaviz de concediere prin care sunt informat ca, incepand cu data de 01.08.2012 - 22.08.2012, reprezinta preaviz de 15 zile lucratoare in conformitate cu art. 86 alin.(6) din legea 85/2006.

Adaugata in: Concediere
Nalim Bonhob
 User  Nalim Bonhob
a intrebat la 25 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2013
In cazul dvs este o insolventa, lucrurile stau putin diferit. Preavizul este mai scurt in cazul concedierii ca urmare a insolventei si a falimentului. Tind sa cred ca in cazul dvs a fost o falimentare caz in care s-a dispus incetarea contractului de munca. Este in regula sa primiti notificare de preaviz chiar daca CIM este suspendat. El poate fi suspendat si in timpul preavizului. Insa daca firma intra in faliment, si se inchede, nu prea mai are cum sa va tina chiar si in concediu. Sigur, consecinta juridica a acordarii CFP prin acordul partilor ar fi incetarea lui in aceeasi forma.

La dvs a fost insa mai mult ca sigur un faliment:

Art. 86
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2013
Nu este corect atat timp cat aveati CIM suspendat pentru CFP aprobat in interes personal.
Ar fi trebuit sa intervina o incetare a suspendarii CIM la solicitarea dumneavoastra sau a angajatorului si ulterior sa va dea preavizul de concediere. In perioada preavizului contractul de munca este activ.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024