ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit zilele trecute un preaviz de concediere, pentru nerealizarea planului prevazut in Bugetul de venituri si pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu, (asa este scris in preaviz} si timp de 20 zile sunt in evaluare. Dupa urmeaza sa se decida continuarea sau incetarea contractului de munca. Intrebare: este legal? (Am destula experienta in munca care o fac si e prima data cand mi se intampla asta) Care ar fi pentru mine consecintele acestei concedieri?

Adaugata in: Concediere
Emilia Georgette
 User  Emilia Georgette
a intrebat la 11 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului emilia georgette la 12 Nov. 2013
Depinde de temeiul concedierii. Daca acesta este unul neimputabil dvs si daca indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii, puteti primi indemnizatie de somaj fara probleme. Daca vorbim de o necorespundere profesionala, atunci angajatorul este obligat sa va ofere un alt post in unitate, daca exsita unul vacant la momentul condedierii, iar in caz contrar va trebui sa ceara suportul AJOFM pentru reincadrarea dvs in munca.

O concediere pe motive disciplinare, de exemplu, poate avea repercursiuni asupra unei angajari viitoare, dar si in privinta indemnizatiei de soma. Fiind motiv imputabil dvs ca salariat, nu veti avea dreeptul la acordarea ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Emilia Georgette
 User Emilia Georgette
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Nov. 2013
Va multumesc pt. raspuns,am inteles ,dar daca se ajunge totusi la o concediere{pun raul inainte} si eu nu am posibilitatea financiara pt. a merge la tribunal chiar daca dreptatea e sau nu de partea mea,va intreb cu respect care ar fi consecintele acestei concedieri,s
ma refer la dreptul de a obtine ajutor de somaj,sau piedici in a putea fii angajata altundeva.,va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Nov. 2013
Acela nu este in niciun caz in preaviz de concediere cat timp nu s-a desfasurat inca evaluarea si cu atat mai mult daca vi se spune ca se va decide asupra continuarii raportului de munca dupa cele 20 de zile de evaluare. Or acordarea unui preaviz de concedire implica faptul ca angajatorul a hotarat deja asupra aplicarii acestei masuri. Cel mult poate fi o preavizare cu sensul de informare, atentionare, nu un preaviz propriu zis. Notificarea de preaviz nu are valoare juridica si nu poate fi contestata in instanta de judecata.

Daca documentul respectiv este intr-adevar denumit notificare de concediere si contine referiri la preaviz, ar trebui sa contina si temeiul legal in baza caruia s-a dispus aceasta concediere si motivele ce au stat la baza ei, acestea inteleg ca apar in document dar nu si temeiul. Dupa finalizarea preavizului ar trebui sa primiti o decizie de concediere daca intr-adevar este o concediere, document pe care il puteti contesta in termen de 45 de la comunicare in Tribunalul de care apartineti. Aceste detalii trebuie sa se regaseasca in continutul deciziei.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024