ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In situatia in care un angajat -  tatal se afla in preaviz de concediere si a semnat decizia de concediere doreste sa intre in concediu de crestere a copilului in perioada de preaviz, dar angajatorul spune ca nu are dreptul sa intre in CCC deoarece a semnat decizia de concediere ce se poate face? De precizat ca mama nu lucreaza, iar tatal are contributiile achitate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului.
De metionat ca la data la care ar trebui sa intre in somaj trec cele 60 de zile de la data nasteri copilului. Ce se poate face in aceasta situatie?

Adaugata in: Concediere
Elena Alexandra Milea
 User  Elena Alexandra Milea
a intrebat la 03 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Chiar daca a semnat decizia de concediere, poate intra in concediu crestere copil si din preaviz. Pe perioada preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele, motiv pentru care el poate intra in concediu conform legii. Preavizul se va suspenda urmand a fi reluat imediat dupa terminarea concediului. Cererea pentru indemnizatie poate fi depusa si mai tarziu, indemnizatia acordandu-se de la acea data mai departe. Exista situatia in care un parinte opteaza pentru 1 an, iar cel de-al doilea opteaza pentru al doilea an. In cazul celui de al doilea printe nu se mai aplica acele 60 de zile.

Pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala a sectorului 6, Bucuresti sunt mentionate termenele de depunere a cererilor pentru acordare indemnizatie crestere copil - pe site o veti regasi denumita indemnizatie de maternitate. - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Preciz??ri referitoare la termenele de depunere a cererilor:
Indemniza??ie:

Conform prevederilor OUG nr. 111/2010 cu modificarile ??i complet??rile ulterioare ??i a OUG nr. 148/2005 republicat??, drepturile reprezent??nd indemniza??ie se cuvin ??i se pl??tesc:

- ??ncep??nd cu ziua urm??toare celei ??n care ??nceteaz?? conform legii concediul ??i indemniza??ia de maternitate minim 42 zile calendaristice de la data na??terii copilului, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile lucr??toare de la acea dat??.
- ??ncep??nd cu data na??terii copilului, ??n cazul persoanelor care nu ??ndeplinesc condi??iile legale pentru acordarea concediului ??i indemniza??iei aferente, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 zile lucr??toare de la acea dat??.
- ??ncep??nd cu data adop??iei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului ??n regim de urgen????, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 zile lucr??toare de la acea dat??.
- De la data emiterii certificatului de ??ncadrare ??n grad de handicap, ??n situa??ia ??n care, dup?? alegerea op??iunii de concediu de c??tre persoana ??ndrept????it?? , copilul este ??ncadrat ??n grad de handicap, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile de la aceast?? dat??.Dac?? cererea este depus?? dup?? termenul men??ionat, dreptul se acord?? de la data depunerii cererii.
- De la data emiterii certificatului de ??ncadrare ??n grad de handicap, ??n situa??ia ??n care dup?? ??mplinirea v??rstei de 1 an sau 2 ani copilul, respectiv unul sau mai mul??i dintre copiii rezulta??i din sarcini multiple este ??ncadrat ??ntr-un grad de handicap, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile de la aceast?? dat??.Dac?? cererea este depus?? dup?? termenul men??ionat, dreptul se acord?? de la data depunerii cererii.
- De la data depunerii cererii ??n celelalte cazuri.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024