ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz in timpul concediului de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost in concediu de odihna pe anul trecut si mi au dat preaviz de concediere , este legal? Nu mi am primit banii pe luna decembrie , nici pe concediul de odina , cand am sunat la firma mi s a spus ca nu se stie cand se vor da banii, eu ce fac? cu ce supravietuiesc dupa 24 de ani vechime la aceasta unitata?

Adaugata in: Concediere
Valerica Mihai
 User  Valerica Mihai
a intrebat la 24 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Numai daca acea concediere a fost dispusa ca urmare a unui faliment, a dizolvarii sau reorganizatii judiciare atunci da, este legala. Fara aceste situatii dispunerea conceidierii in timpul concediului de odihna este una nelegala.

Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa
........................................................................
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Ce puteti face dvs este sa contestati decizia de concediere pe care o veti primi dupa finalizarea preavizului, in termenul de 45 de zile de la data la care semnati pentru primire. Contestarea se depune la Tribunalul de care apartineti dvs, in functie de domiciliu.

Iar pentru recuperarea banilor cuveniti fie se depune actiune in instanta (aveti dreptul la actiuni in 3 ani de la data datoriei) fie, daca angajatorul a intrat in procedura de reorganizare judiciara sau faliment inseamna ca a fost declarat in insolventa iar salariile, cel putin asa ar trebui, sunt inscrise la masa credala pentru a fi platite cu prioritate. Dar acest lucru nu se solutioneaza imediat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024