ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Presiuni concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Subsemnatul, impreuna cu alti 4 colegi am fost anuntati verbal de catre superiorul direct ca nu mai este nevoie de serviciile noastre (motive economice, firma se confrunta cu o perioada mai grea, insa nu este cazul insolventei sau falimentului).
Presiunea consta in dorinta angajatorului de a-mi da singur demisia (nu am semnat nimic pana in acest moment si nici nu imi voi da demisia).
Coincidenta face ca acest anunt verbal primit sa survina intr-o perioada in care ma aflu in concediu medical (in urma unei internari). Am facut o scurta vizita la serviciu pentru a duce concediul medical vizat/stampilat,iar la biroul la care activam (mentionez ca sunt angajat al acestei firme de 7 ani) a fost "instalata" o alta persoana din interior.
Intrebarea mea este cum procedez in continuare, in special dupa expirarea concediului medical (am dreptul si la un rest de concediu de odihna pe care intentionez sa il folosesc), in conditiile in care nu mai beneficiez de locul unde imi exercitam meseria.

Va mulumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Mircea M3
 User  Mircea M3
a intrebat la 02 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mircea m3 la 05 Iul. 2013
Daca persoana are acelasi post atunci e posibil sa fi preluat din atributiile dvs cat timp sunteti plecat. Cat timp nu are contract de munca nu aveti cum sa il acuzati pe angajator ca nu v-a acordat drepturile legale in aceasta privinta si cu atat mai mult cu cat un salariat nu poate avea doua contracte de munca pentru doua posturi identice in cadrul aceleiasi unitati.

Colaborarea va trebui sa inceteze in scris, si nu verbal. Cat timp contractul de munca se incheie in mod obligatoriu in forma scrisa, conditie impusa de lege, incetarea sau modificarea lui se va face tot intr-o forma scrisa. Deci ar trebui sa primiti o notificare de concediere si un preaviz daca se pune problema sa fiti concediat. Pana cand nu primiti nimic scris nu se poate vorbi de concediere, contractul merge mai departe ca si pana atunci. Dupa ce finalizati preavizul, asta in situatia in care se face acest demers, primiti si o decizie de incetare pe care o puteti contesta in instanta in 45 de zile de comunicarea ei prin semnatura de primire. Termenul trebuie sa apara in cuprinsul deciziei impreuna cu Tribunalul unde puteti depune contestatia in functie de domiciliul dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea M3
 User Mircea M3
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Iul. 2013
Multumesc pt. raspuns.
Persoana respectiva are acelasi post pe care il ocup si eu si mai exista un coleg cu acelasi post (deci,nu poate fi vorba de o restructurare,desfiintare post).
Solicit,va rog,si un raspuns cu privire la variantele pe care le am cand se incheie concediul medical,intrucat mi-a fost adus la cunostinta,verbal,faptul ca intre mine si firma va inceta colaborarea.Cum se va proceda pt. acest lucru?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2013
Angajatorul poate incadra un suplinitor pe perioada in care dvs sunteti in medical, avand astfel contractul suspendat de drept. Insa cu conditia ca raportul de munca al respectivei persoane sa inceteze la revenirea dvs. din medical. Persoana s-ar putea sa nu aiba neaparat contract pe postul dvs, cat doar sa va preia activitatile cat sunteti plecat, mai ales daca ocupa un post similar. Insa trebuie confirmat acest lucu. Daca insa persoana este incadrata permanent pe post atunci nu este in regula, s-a incalcat legea si trebuie sesizat ITM, iar daca nu se rezolva ca urmare a unor sanctiuni, puteti depune o plangere in instanta.

Daca mai aveti zile de CO de efectuat le puteti solicita dupa ce reveniti din medical, dar este posibil si sa nu vi se aprobe pentru perioada respectiva, caz in care ar trebui sa se negocieze o noua perioada intre cele doua parti contractante.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024