ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

proba de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
Cu ce articol pot sa-i incetez contractul de munca unui angajat care nu a trecut proba de lucru ? Exista un maxim de zile pentru proba de lucru ?
Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Georgeta Bojin
 User  Georgeta Bojin
a intrebat la 29 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Nu stiu la ce va referiti cand spunei ca nu a trecut proba de lucru. Presupun ca va referiti la perioada de proba. Contractul unui salariat poate fi incetat, pe parcursul sau la finalul perioadei de proba, la initiativa oricareia dintre parti, fara respectarea perioadei de preaviz si fara motivarea notificarii.

Art. 31
3 Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Daca angajatul a trecut de perioada de proba si se afla in derularea contractului de munca ce urmeza aceasta perioada, incetarea se poate face prin demisie, acordul partilor sau concediere.

In cazul concedierii, motivul trebuie sa fie unul intemeiat si sa respecte prevederile legale. Concedierea pe motivul necorespunderii profesionale trebuie sa aiba la baza o evaluare in acest sens iar in cazul unei concedieri disciplinare, aceasta nu poate fi dispusa fara derularea unei cercetari disciplinare prealabile.




Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024