ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Procedura de comunicare Decizie de concediere functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Pe data de 17.10.2013 mi s-a emis o decizie de concediere, respectiv eliberare din functia publica de consilier in cadrul unei institutii publice potrivit Art.99 alin (1) lit.b) din legea 188/1999-Statutul functionarului public, postul meu fiind desfiintat ca urmare a reorganizarii institutiei.
In data de 18.10.2013 am avut o zi de concediu astfel incat colegul de la Personal a decis sa-mi trimita prin posta decizia, fara sa astepte sa mi-o inmineze personal.
In data de 23.10.2013 nu primisem inca decizia prin posta asa incit s-a hotarit de catre conducere intocmirea unui proces verbal de refuz, cu toate ca eu n-am refuzat primirea actului pt ca asteptam avizul postal pt a ridica decizia de la posta in original, ceea ce s-a si intimplat pe data de 24.10.2013.
Consider ca s-a procedat nelegal prin intocmirea acestui PV de refuz fara a se astepta confirmarea de primire de la posta intrucat s-a demarat mai intai aceasta procedura de comunicare a deciziei prin posta.
Mentionez ca apareau astfel doua date de comunicare daca semnam decizia pe data de 23.10 si pe data de 24.10.2013!

Intrucit a expirat termenul de comunicare a deciziei de 5 zile lucratoare de la emitere potrivit Legii 188/1999, se poate considera decizia de concediere lovita de nulitate absoluta ca urmare a incalcarii acestui termen sau se ia in considerare data in care a fost trimisa prin posta de catre angajator ca fiind data comunicarii?

Adaugata in: Concediere
Zaharia Gabriela
 User  Zaharia Gabriela
a intrebat la 28 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Zaharia Gabriela la 29 Oct. 2013
Inseamna exact ce am spus, o noua decizie de concediere intocmita de angajator prin care se poate dispune din nou concedierea.

Ca sa dovediti ca nu este corect intocmita decizia trebuie sa o contestati in instanta de contencios administrativ, asa cum preverde legea care vi se aplica.

Functionarul public nu are nicio legatura cu Codul muncii, el se supune legii 188/1999, asa cum de altfel ati precizat chiar dvs. Articolul pe care vi l-am redat este din legea functionarilor publici.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zaharia Gabriela
 User Zaharia Gabriela
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Oct. 2013
Nu am inteles la ce va referiti in pasajul :
"Decizia poate fi contestata in instanta de contencios administrativ, dar cat timp timp desfiintarea este dispusa prin reorganizare a institutiei stabilie prin act normativ la nivel guvernamental, concedierea tot va avea loc, dar probabil printr-o noua decizie." ?!
Ce inseamna o "noua decizie" ?!
Mentionez ca nu s-au respectat prevederile Art 92 alin (2) Cod proc.civ (procedura de comuicare acte administrative) care se coreleaza cu prevederile Codului muncii
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
Se considera ziua in care se trimite prin posta decizia, nu poate fi facut reponsabil angajatorul pentru intarzierile postale, cat timp sunt independente de el.

Decizia poate fi contestata in instanta de contencios administrativ, dar cat timp timp desfiintarea este dispusa prin reorganizare a institutiei stabilie prin act normativ la nivel guvernamental, concedierea tot va avea loc, dar probabil printr-o noua decizie.

Art. 106
(1) In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care functionarul public le considera netemeinice sau nelegale, acesta poate cere instantei de contencios administrativ anularea actului administrativ prin care s-a constatat sau s-a dispus incetarea raportului de serviciu, in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile ulterioare, precum si plata de catre autoritatea sau institutia publica emitenta a actului administrativ a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate, si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat functionarul public.
(2) La solicitarea functionarului public, instanta care a constatat nulitatea actului administrativ va dispune reintegrarea acestuia in functia publica detinuta.

Alte intrebari despre Concediere