ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de lucru - Taxi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am lucrat pana acum o luna la un patron de taxi cu carte de munca la 4 ore deoarece la 8 nu prea doresc patronii sa faca in acest domeniu, desi orice taximetrist lucreaza cel putin 10-12 ore pe zi. Acesta m-a dat afara. Am gasit un alt patron la care nu pot sa lucrez deoarece primul patron a mers la patronul dispeceratului de taxi sa nu imi dea comenzi pe motiv ca as fi plecat cu datorii de la el. In prezent lucrez dar fara comenzi prin dispecerat, desi patronul actual isi plateste in fiecare luna taxa catre dispecerat.
Va rog a ma sfatui ce sa fac in aceasta situatie.
Va multumesc!

Mihai Aurel Baboi
 User  Mihai Aurel Baboi
a intrebat la 07 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Personal cred ca in prima etapa ar trebui sa obtineti o fisa de lichidare de la angajatorul anterior daca nu o aveti deja, cu care sa mergeti la angajatorul actual si sa dovditi ca nu aveti datorii. In acelasi timp, puteti sa sesizati inspectorii ITM ca urmare a drepturilor incalcate, acolo unde le constatati. Piata taximetriei din pacate nu este una foarte mare, patronii cunoascandu-se intre ei si in unele cazuri, cum este al dvs, putad interveni si o rea vointa. Sigur, nu este imbucurator acest lucru dar se intampla. Mai ales ca este destul de clar ca angajatorul anterior nu a respectat intocmai legea, platind probabil parte din salariul la negru, cat timp in contract apar 4 ore iar dvs lucrati mai mult si presupunand ca primati bani petnru toate cele 10 - 12 ore lucrate. Ca sa nu mai vorbim de munca suplimentara fara acordul dvs scris, nepontata si necompensata corespunzator.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024