ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reintegrare in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajat concediat, contesta la Tribunal decizia, i se admite contestatia si obliga angajatorul sa-l reintegreze.
Tribunalul se pronunta in data de 14.03.2012, angajatorul primeste comunicarea de la Tribunal in data de 17.04.2012 dar angajatul nu s-a prezentat la locul de munca.Este corect ca dupa 3 zile nemotivate sa se aplice procedura de concediere pentru absente nemotivate?
Care sunt pasii ce trebuie urmati?
In ROI este stipulat faptul ca dupa 3 nemotivate consecutive angajatul este concediabil.
Va multumesc!

Adaugata in: Concediere
Maria Fica
 User  Maria Fica
a intrebat la 20 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2012
Puteti declansa procedura de cercetare disciplinara pe motivul absentelor nemotivate. Comunicati salariatului declansarea cercetarii printr-o convocare scrisa in care sa cuprindeti motivul, data si ora la care va trebui sa se prezinte pentru cercetare. Tineti cont de faptul ca se considera efectuata comunicarea odata cu semnarea pentru primirea convocarii de catre salariat. Convocarea poate fi trimisa si prin posta, cu recomandata. Daca odata cu semnarea pentru primirea convocarii salariatului nu se prezinta la data si ora stabilite, nemotivand obiectiv absenta, aveti dreptul sa dispuneti direct sanciunea - in cazul de fata aceasta constand in incetarea raportului de munca - fara a mai parcurge procedura de cercetare disciplinara.

Codul muncii republicat:

Art. 251
1 Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. 1 lit. a, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
2 In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
3 Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. 2 fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Art. 248
1 Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a avertismentul scris;

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu G Stancu alexei delimart Marius Ion Viviana Serni violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024