ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reorganizare servicii publice din subordinea Consiliului Local


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Supun atentiei Dvs urmatoarea situatie : in subordinea Consiliului Local X functioneaza mai multe servicii publice cu personalitate juridica. Unul dintre serviciile respective se reorganizeaza si desfiinteaza un numar de 5 posturi ocupate. Cei 5 salariati intra in preaviz, serviciul respectiv nu are posturi vacante pe care sa le puna la dispozitie ( cunosc faptul ca aceasta obligatie exista doar in cazul concedierii colective ) . In schimb exista posturi vacante care corespund, din punct de vedere al pregatirii celor 5 salariati concediat,i in cadrul altor servicii publice cu personalitate juridica , in compartimente similare cu cele de la care provin acestia . Intrebarea este : acele posturi vacante pot fi puse la dispozitia salariatilor in perioada de preaviz , fiind vorba de aceeasi autoritate, respectiv Consiliul Local X ? Care ar fi temeiul legal al incadrarii pe noul post in aceasta situatie ?

Diana Maria Felea
 User  Diana Maria Felea
a intrebat la 29 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
Obligatia de a informa angajatii privind locurile vacante pe care le pot ocupa, vacante la nivelul unitatii, exista si in cazul concedierilor individuale, o veti regasi in practica instantei judiciare, care ar considera ca discriminatorie neparcurgerea acestei etape in cazul concedierilor individuale. Cat timp salariatii pot ocupa aceste posturi conform pregatirii lor li se va transmite aceasta informatie prin notificarea de concediere care contine si motivele si perioada de preaviz de care vor beneficia. Fiind vorba de institutie publica insa va trebui organizat concurs pentru ocuparea acestor posturi.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024