ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restructurare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa va intreb daca poate fi restructurat postul unei persoane care este in concediu de maternitate pentru doi ani ? Precizez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata pe locul unei persoane care e la rândul ei in maternitate. In locul meu e acum o persoana care are contact pe perioada determinata. Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Anisoara Liliana Abrudan
 User  Anisoara Liliana Abrudan
a intrebat la 22 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anisoara Liliana Abrudan
 User Anisoara Liliana Abrudan
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Nu v-am precizat ca aceeasta firma avea doua magazine. Unul dintre ele sa închis si eu am fost transferata la celălalt când colega mea era in maternitate. La celălalt magazin eram titulara pe post cu contract pe perioada nedeterminata pentru ca a mers doar doi ani si apoi l-au închis. Acum când m-am întors mi-au zis ca cealaltă fata cu contract pe determinata e pe postul colegei mele si va pleca când se întoarce ea. Este legal? Din câte spune legea ar trebui sa primesc un preaviz de 20 de zile si un salariu compensatoriu.Este adevărat? Dar mie mi sa oferit doar somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2014
Din start va pot spune ca este o ilegalitate acolo. Angajatorul nu poate incadra o persoana pe durata nedeterminata pe perioada suspendarii contractului titularlului de post, cu scopul de a-l inlocui temporar. Aici angajatorul a incalcat legea.

Apoi, concediul de maternitate este concediul pentru sarcina si lauzie, si nu are durata de doi ani ci de 126 de zile calendaristice. Cel de doi ani este concediu pentru crestere copil.

Legal vorbind, la revenirea titularului de post atat contractul dvs cat si cel al actualului suplinitor vor inceta asa cum prevede legea. Altfel, titulara va actiona angajatorul in instanta si va castiga.

Asigurati-va ca intr-adevar inlocuiti un titular de post pentru ca daca este asa lucrurile nu stau bine si in final puteti fi concediata. Se poate ajunge la instanta si tot va inceta raportul de munca.

Teoretic vorbind, contractul de munca poate inceta in timpul concediului numai in 3 situatii de exceptie, si anume: faliment, reorganizare judiciara sau dizolvarea angajatorului in conditiile legii. Dar acet lucru ar trebui sa se aplica doar titularului de post si nu suplinitorului.

Art. 84 - Codul muncii republicat
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024