ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restructurare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In data de 11.11.2012 termin concediul de ingrijire copil (perioada de 2 ani) si la locul de munca am fost informata ca trebuie sa optez pentru somaj fiindca firma nu-mi mai poate sustine postul. Eu vreau sa-i dau in judecata si nu stiu in ce masura pot sa am castig de cauza atata timp cat ei mi-au spus ca daca nu accept somajul in cateva luni imi restructureaza postul. Mentionez ca eu lucrez in provincie si in Bucuresti exista aceleasi posturi. S-a sugerat ca imi ofera alt post dar pe alta calificare. Pot face asa ceva? (adica gestionar sau femeie de servici la Bucuresti). Daca restructureaza postul inseamna ca in organigrama firmei nu va mai exista aceasta functie nici in Bucuresti si nici provincie? Au dreptul sa-mi ofere post in alt oras daca eu nu locuiesc acolo?stiu ca legea ma protejeaza si 6 luni trebuie sa ma primeasca inapoi?

Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Mihai Ioana
 User  Mihai Ioana
a intrebat la 01 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2012
In cazul dvs nu se aplica acea interdictie de 6 luni, dat fiind faptul ca nasterea a avut loc in anul 2010, si nu dupa data de 01.01.2011. Dvs. ati intrat in concediu in baza prevederilor OUG 148/2005, Ordonanta ce nu contine interdictia amintita. Din acest punct de vedere, angajatorul este in legalitate.

Referitor la conditia pusa de angajator, nu imi dau seama cum e ea formulata. Oricum beneficiati de somaj daca intervine restructurarea postului, ceva e ilogic acolo.

Da, el va poate propune un post vacant si in alt oras daca acesta corespunde pregatirii si nivelului de studii, depinde de dvs daca il acceptati sau nu. Legea nu ii impune ca postul vacant pe care vi-l propune sa fie in acelasi oras sau filiala.

Postul se restructureaza din unitatea (sediul, filiala) in care sunteti dvs incadrata. Asa nu influenteaza in niciun fel structura altor filiale. Acelasi post poate exista la fel de bine si in sediul firmei din Bucuresti, cat si in cel din Ploiesti, de exemplu.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024