ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din ccc 3 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Pe data de 4.09.2013 trebuie sa ma intorc la servici ( dupa un CCC de 3 ani, am nascut in septembrie 2010, nu am "dreptul " la minim 6 luni de "protectie") as dori sa stiu daca in cazul concedierii am dreptul la salarii compensatorii si daca da, in baza carui art. de lege. Salariile compensatorii se dau si in functie de clauzele prevazute in Reg. Intern sau in caz de concediere are prioritate aplicarea art. din CM? Stiu ca pot solicita consultarea Reg. Intern, acesta imi poate fi trimis pe mail sau pot sa-l citesc doar la sediu firmei pe baza de semnatura?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Adaugata in: Concediere Concediere
Larisa Dragos
 User  Larisa Dragos
a intrebat la 26 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Salariile compensatorii, in cazul concedierii individuale, se acorda doar daca la nivelul unitatii sau prin CCM la nivel de ramura / grup de unitati (daca exista unul aplicabil in cazul de fata) apare o astfel de prevedere. Altfel, din punct de vedere legal, angajatorul nu este obligat sa acorde salarii compensatorii in cazul conceiderii individuale.

Intr-adevar, in cazul dvs nu exista acea protectie de 6 luni dupa revenirea din CIC, acesta fiind acordat in baza OUG 148/2005, act normativ ce nu contine aceasta prevedere.

Cat despre Regulamentul Intern, acesta vi se aduce la cunostinta prin semnatura si este afisat la loc vizibil pentru toti angajatorii (la un avizier, pe intranet daca aveti, pe siteul unitatii etc.). Daca nu este asa, atunci cereti angajatorului sa va comunice continutul Regulamentului Intern, mai ales ca este obligat prin lege sa faca acest lucru. De asemenea puteti cere spre consultare si Contractul colectiv de munca (CCM) al unitatii, daca exista. Cele la nivel de ramura sau grupuri de unitati, in vigoare la aceasta ora, sunt publicate pe site-ul Ministerului Muncii - http://www.mmuncii.ro/nou/index.php/ro/dialog-social/953-contracte-colective-de-munca.html

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024