ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o persoana care a nascut la 01.01.2011 se reintoarce la munca, iar datorita restrangerii activitatii urmare a dificultatilor economice unitatea este nevoita sa-si reduca personalul la jumatate, persoana revenita din CIC este favorizata fata de ceilalti angajati? Adica, daca din 20 persoane, raman doar 10, obligatoriu printre cei ramasi trebuie sa fie si persoana revenita din CIC ? Aceasta lege se aplica si in cazul concediului paternal - tatal avand contractul suspendat ?

Dorina Olteanu
 User  Dorina Olteanu
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Daca intervine reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului atunci salariata revenita din CIC poate fi concediata in baza acestei prevederi. Daca insa nu este valabila aceasta situatie, respectiv nu intervine nici una dintre situatiile mentionate, in baza prevederilor OUG 111/2010 aplicabile pentru copii nascuti incepand cu data de 1.01.2011 salariata revenita definitiv in unitate nu poate fi concediata timp de 6 luni de la revenirea ei in unitate.

Concediul paternal este acordat in baza legii 210/1999, nu in baza OUG 111/2010. Daca va referiti la concediul crestere copil acordat tatalui, atunci da, se aplica aceleasi prevederi si in cazul lui, CIC fiind un drept de care poate beneficia oricare dintre parinti, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024