ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenirea din concediul de ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Copilul meu va face 2 ani in 21 aprilie 2014. Momentan sunt in CIC. Cand m-am angajat in firma ( mai 2009) locuiam in Bucuresti firma fiind tot din Bucuresti. In august 2010 m-am casatorit si mi-am mutat domiciliul in Ploiesti, firma fiind de acord ca eu sa fiu transferata in sediul din Ploiesti pe acelasi post. Acum locuiesc in Bacau, stau in chirie si deci domiciliul in acte este tot de Ploiesti. Sa-i anunt ca acum locuiesc in Bacau? Si daca da, cand? Mentionez ca pana sa intru in concediul de ingrijire copil m-au informat ca nu mai sunt de acord ca eu sa lucrez in Ploiesti ci sa revin la sediul firmei. Sunt obligati sa imi ofere sansa de a intra in somaj? Mentionez ca firma are o filiala si in Bacau. Ma pot concedia pe motiv ca acum locuiesc in Bacau? Sau sunt obligati sa imi ofere un loc de munca 6 luni ?Multumesc.



Adaugata in: Concediere
Flory Matei
 User  Flory Matei
a intrebat la 03 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2013
Da, asa ar trebui. Transmiteti-le o copie a cartii de identitate cu noul domiciliu, daca v-ati schimbat acest document. Daca nu, puteti sa le comunicati in scris ca v-ati modificat domiciliul, iar cand aveti noul CI sa le transmiteti o copie a documentului.

Nu va pot concedia pe motivul schimbarii domiciliului, nu exista un astfel de temei legal. Dar daca nu au pozitii deschise in Bacau, ca cea pe care o ocupati in acest moment in Ploiesti, nu va pot oferi un astfel de post. Se poate ajunge la o incetare prin demisie sau acordul partilor, dar de concediat angajatorul nu va poate concedia mai devreme de 6 luni de la revenirea din CIC sau pe parcursul lui, cu exceptia cauzilor in care intervine falimentul sau reorganizarea judiciara, in conditiile legii. Protectia se aplica o singura data. Iar daca nu va prezentati la lucru, la locatia prevazuta in CIM, fara ca locul de munca sa fie modificat de comun acord prin act aditional, atunci riscati sa fiti pontata nemotivat.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024