ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
M-am intors din concediu de crestere copil in data de 25.05.2012 la banca unde am avut functia de analist bancar. Din cate stiu 6 luni de la intoarcere angajatorul nu te poate concedia, insa pe data de 22 august am primit o decizie in care era mentionat ca postul se desfiinteaza, nu doar al meu ci al tuturor celor 6 analisti care sunt in Bucuresti. Am primit o lista cu alte posturi dar toate in afara Bucurestiului. La 2 zile dupa ce am primit aceasta decizie am fost informata ca se va infiinta un nou departament de analiza dar sunt 6 posturi disponibile. Am facut cerere pentru acel post si pe data de 03.09.2012 vom sustine un examen toti analistii.
Intrebarea mea este daca nu trec acel test deoarece sunt sigura ca locurile sunt aranjate, stiu ca am dreptul la somaj, dar vreau sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. In contractul colectiv de munca si in regulamentul intern nu este specificat acest lucru, si daca eu ii pot actiona in judecata ca vor sa desfiinteze postul si sa scape de mine in conditiile in care abia m-am intors din concediu de crestere copil. Credeti-ma, am 2 copii si sincer nu vreau sa le fac pe plac celor de la conducere, macar sa-mi dea salarii compensatorii. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Aura Dinu
 User  Aura Dinu
a intrebat la 31 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Aug. 2012
Aceasta interdictie se aplica numai in cazul copiilor nascuti dupa data de 1.01.2011, in baza prevederilor din OUG 111/2010. Dvs. ati intrat in concediu in baza OUG 148/2005, Ordonanta care nu cuprinde aceasta interdictie. Ea figura in CCM incheiat la nivel national insa acest contract a expirat si nu a fost prelungit, prevederile sale nemaiaplicandu-se in prezent.

Salariile compensatorii in cazul concedierii individuale se platesc numai daca in contractul colectiv de munca aplicabil sau, acolo unde nu exista, in Regulamentul Intern este prevazuta acordarea lor. In caz contrar angajatorul, din punct de vedere legal, nu are aceasta obligatie. Daca actionati in instanta angajatorul privind concedierea dupa revenirea din concediu, veti pierde pentru ca in cazul de fata legea nu prevede interdicitii, dupa cum va spuneam. Puteti insa, dupa comunicarea ei, sa contestati decizia de concediere in termen de 45 de zile. Acest termen va trebui sa apara in cuprinsul ei, la fel si instanta careia sa va adresati.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024