ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate acorda concediul de odihna in preaviz? Daca da, care este baza legala?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Societate cu capital majoritar de stat, in cadrul concedierilor colective, ofera conform CCM, salarii compensatorii si de completare pe langa indemnizatia de somaj, in functie de vechimea in munca. In cazul in care doresc sa renunt la indemnizatia de somaj (avand un parte-time sub 45o lei brut cu contract individual de munca), dar nu si la platile compensatorii, cuantumul acestora este afectat? Exista riscul de a pierde aceste plati, odata cu renuntarea la indemnizatia de somaj? Va rog, indicati temeiul legal!
In acelasi context, concediul de odihna neefectuat pana la data de 14.07.2014, data preavizului, poate intrerupe preavizul sau poate inlocui un numar egal de zile din acesta? Este legala acordarea concediului de odihna in perioada preavizului, de 20 zile lucratoare?
Multumesc anticipat!

Luminita Alexe
 User  Luminita Alexe
a intrebat la 18 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iul. 2014
Nu ar avea de ce sa fie afectate salariile compensatorii. Nu veti primi insa venit de completare, cf. OUG 36/2013 atat timp cat nu intrati in somaj si cat timp se aplica aceasta ordonanta pentru concedierile colective din unitate dvs., dar este alt tip venit. Salariile compensatorii nu depinde de alte locuri de munca detinute, ele se acorda in baza CCM asa cum ati mentionat.

Concediul de odihna nu este perioada de suspendare a contractului de munca, ci un drept recunoscut legal, obligatoriu acordat angajatorului si efectuat in natura, drept ce nu afecteaza drepturile contractuale. Se poate acorda CO si in timpul preavizului, cat timp angajatorul il aproba, el NU intrerupe durata acestuia din urma si nu il prelungeste (nu il suspenda, asa cum se intampla cu medicalul). Daca angajatorul nu este de acord cu efectuarea CO in timpul previzului zilele care vor ramane neefectuate la incetarea CIM se vor compesa conform legii, fiind platite odata cu drepturile salariale cuvenite pentru ultima luna lucrata pana la incetare.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024