ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare temporara a muncii din cauza angajatorului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In dimineata zilei de 31.05.2013,ni s-a comunicat ca firma va fi temporar inchisa,foarte multe motive nu ne-au dat,au spus doar ca vom fi anuntati in caz de orice situatie.Lucrez intr-un call center in limba italiana,administratorul firmei fiind cetatean italian stabilit in America.Intrebarile mele sunt: Ne vom mai primi salariile? si in cazul in care NU vom mai primi salariile,legal ce putem face? Ne pot concedia fara preaviz?

Adaugata in: Concediere
Zamfor Ioana
 User  Zamfor Ioana
a intrebat la 01 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Daca firma se inchide, probabil se va ajunge la concedieri si nu se vor plati salarii. Personal ma indoiesc ca este vorba de o masura temporara, cat mai repede de una permanenta. Daca firma isi inceteaza existenta in conditiile legii toate contractele de munca existente vor inceta de drept, din pacate, fara preaviz deci, asa cum prevede Codul muncii republicat. Pentru cazul in care aveti salarii din urma neplatite depuneti o actiune in instanta impotriva angajatorului ca sa va recuperati acele drepturi. Din pacate nu prea aveti ce sa faceti in privinta inchiderii.

Daca se pune problema intreruperii temporare a activitatii prin suspendare CIM in baza prevederilor din Codul muncii, atunci ar trebui sa primiti o indemnizatie de 75% din salariul de baza. Dar trebuie confirmat de angajator daca aceasta este situatia sau firma chiar se inchide oficial. Pentru suspendare va trebui sa primiti o decizie in original, cu toate detaliile aferente si cu termenul in care puteti contesta decizia in Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliul dvs. Mult succes!

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024