ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trecerea pe o functie inferioara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, am fost anuntata azi ca incepand cu data de 01 aprilie 2013 voi fi trecuta pe un post inferior deoarece bugetul societatii (cu capital majoritar de stat) a fost diminuat cu 10% si postul meu se desfiinteaza,iar coordonarea sectorului va fi preluata chiar de cel care conduce societatea.

Mentionez din start ca de foarte multa vreme se coace indepartarea mea. Vor sa ma treaca pe un post mai jos si decat cel al subordonatului meu. E normal asa ceva? As putea din punct de vedere legal sa combat ceva aici?

Din cate am reusit sa mai aflu am 2 variante : ori accept mizeria asta ori refuz. Daca refuz ce ar putea sa mi se intample? Inteleg ca ar trebui sa ma dea la somaj. Mai sunt si alte variante cu care ar putea veni ei?

Si daca e permis inca o intrebare: daca refuz si accept somajul pot sa ii atac in instanta in vreun fel ? S-ar gasi motive? De exemplu faptul ca cel care imi este subordonat nu are nici macar liceul si ramane pe post ?

Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Violeta Vanghele
 User  Violeta Vanghele
a intrebat la 13 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Violeta Vanghele
 User Violeta Vanghele
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Mar. 2013
Va multumesc pentru raspuns.

Deci pot sa fac si o sesizare la ITM ?
Am inteles ca ar tebui sa imi caut un avocat in Dreptul muncii in cazul in care primesc hartia cu trecerea pe functia inferioara si nu accept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mar. 2013
V-as sugera sa faceti si o sesizare catre ITM.

Aveti in vedere si faptul ca in cazul in care sunteti concediat pe motive neimputbaile dvs aveti dreptul la preaviz de minim 20 de zile lucratoare, contractul incetand propriu-zis abia dupa parcurgerea acestei perioade.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Angajatorul nu va poate schimba incadrarea fara acordul dvs. Modificarea functiei de incadrare se face numai prin act aditional la CIM sau in cazul unei sanctiuni diciplinare precedata de o cercetare. Caz in care modificarea este temporara.

Nu ar trebui sa vi se intample nimic daca refuzati pentru ca, legal, angajatorul nu poate forta o astfel de modfificare.

Daca se recurge la disponibilizarea dvs veti primi o decizie de incetare pe care o puteti contesta in instanta de judecata, in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura. Puteti contesta legalitatea ei, cat si sa solicitati reincadrarea si punerea partilor in relatia existenta anterior concedierii, cu plata drepturilor aferente.

Depinde ce pst ocupa persoana respectiva, daca cerinta minima de studii o reprezinta liceul pentru ocuparea acelui post, atunci clar nu este facuta corect incadrarea si nu se respecta cerintele COR, caz in care se poate ajunge la constatarea nuluitatii CIM.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu George Andreescu Marius Ion G Stancu Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024